Cukkini páros (Black beauty és Goldena) 2x3 g

T09945
Cukkini páros (Black beauty és Goldena) 2x3g A Goldena cukkini általános jellemzése: A Goldena cukkini középkorai, nagyon produktív fajta, aranysárga, hosszúkás terméssel, amely nagyon finom. Akár nyersen, salátaként is fogyasztható.Kompakt növekedésű, bőtermő fajta. Hengeres termése élénksárga színű, szép fényes. Teljes éréskor héja söt... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Cukkini páros (Black beauty és Goldena) 2x3g

A Goldena cukkini általános jellemzése:

A Goldena cukkini középkorai, nagyon produktív fajta, aranysárga, hosszúkás terméssel, amely nagyon finom. Akár nyersen, salátaként is fogyasztható.Kompakt növekedésű, bőtermő fajta. Hengeres termése élénksárga színű, szép fényes. Teljes éréskor héja sötét narancs színű. A legfinomabb a 10-20 cm nagyságú termés.

Cukkini Black Beauty általános jellemzése:

Bokor tipusú cukkini fajta. Termése szabályos hengeralakú, gyengén bordázott, héja sötétzöld, húsa fehér. A leszedett termés nagyságától függően sokoldalúan felhasználható tökféle.

A Cukkiniről

A cukkini erősen fejlett orsógyökere mélyre hatol és számos oldalgyökérre ágazik el. A gyökérzet mélységben és szélességben a 1,5 m-t is elérheti, így egy-egy tő 2-3 m3 talajrészt is behálózhat. A gyökérzetfejlettsége, hossza és a talaj vízellátottsága között összefüggés van: száraz körülmények között nagyobb a gyökérzete.

Kúszó szárának hossza fajtánként változhat, általában rövid (40-80 cm-es) szárú. Ötszőgletű, barázdált szárán az epidermisz-sejtek osztódása következtében többsejtű szőrök fejlődnek, melyek egyetlen kihegyezel csúcssejtben végződnek. Ezenkívül előfordulnak több sejtből álló, fejecskét képező mirigyszőrök is. Szárában a tökfélékre jellemző, bikol-laterális (középen farész, kívül-belül háncsrész) szállítónyalábok futnak. Ezek a nyalábok, főleg a csúcs közelében, két körben foglalnak, helyet. A levelek a száron sűrűn egymás mellett helyezkednek el, közepesen vagy mélyen karéjosak és mély öblűek. A levélnyelek általában hosszabbak a levéllemeznél, a levélkaréjok hegyesek. A levélnyél és a fonákon kidudorodó erek a merev szőröktől tüskés tapintásúak.

A virágok egy- és kétivarúak. A zöld csészelevelek száma 5, alsó felük összenőtt, a csészecimpák hegyes-szálasak. Az ugyancsak 5 sziromlevél hasonlóképpen összenőtt, a párta tölcsér vagy harang alakú, szélessége 10-15 cm. A porzók szabadok, esetleg 2-2 portokon a csatlók hátukkal összenőhetnek. Alsó állású magháza 3 termőlevélből forrt össze. Termése hosszúkás-hengeres, fiatal korban egyes terméseken a kocsánynál a kabaktermések bor-dázottak. Terméshéja sötétzöld, fehér pontokkal vagy csíkokkal tarkított, húsa fehér. Lapított tojás alakú magja kissé hegyes végű, halvány, sárgásfehér. A magok szinte csak sziklevélből állnak.

A cukkini igényei

Fényigény:

A cukkini fény és melegigényes, ezért napos, világos helyet keressünk a számára. A talajok tekintetben nem mondható válogatósnak, a lényeg, hogy tápanyag dús talajról gondoskodjunk.

Helyigény:

Helyigényes zöldség, biztosítsunk elegendő helyet a kertben, a megfelelő tőtávolság kb. 1 méter.

Vízigény:

A cukkini a fejlődése kezdeti szakaszában meglehetősen vízigényes, de a szép termés érdekében folyamatosan célszerű rendszeres öntözésről gondoskodni. Rendszeres kapálást és gyomlálást is igényel.

A Cukkini termesztése:

Palánták ültetése:

Az ültetésnél célszerű fészkeket kialakítani a palánták számára egymástól 1 méteres távolságra, a talajt pedig tárgyázással feljavítani ültetés előtt. Amiére még érdemes ügyelni, hogy minden évben más-más helyre kerüljön a cukkini a kertben.

A beltéri palánták nevelését már március végén, április elején elkezdhetjük. A magokat jó szerkezetű földdel megtöltött poharakba vessük, kb. 2-3 cm mélyre. A poharakat meleg, napfényes helyen tartsuk, és rendszeresen öntözzük. A palánták kiültetését a fagyveszély elmúltával tehetjük meg.

Helyre vetéssel termesztés:

Bár helyre vetéssel is termeszthető, de ebben az estben a tenyészidő lecsökken, és terméseit is később kezdi érlelni, ezért inkább előnevelt palántákat érdemes ültetni. Ha mégis a szabadföldbe történő vetést részesítjük előnyben, akkor a vetést április végétől-július közepéig végezhetjük el.

Növényvédelem:

A megfelelő növényvédelemről sem szabad megfeledkezni. Bár a cukkininak kevés jellemző betegsége és kártevője van, de a lisztharmat és a meztelen csigák megtámadhatják.

Felhasználása

Nagyon sokféleképpen elkészíthető, akárcsak a patisszon. Könnyen emészthető, kalóriaszegény, ezért a diétás étrendben, pl. cukorbetegeknek nagyon ajánlott.

Súly: 0.006 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.