Kínai kenderpálma (Trachycarpus fortunei) 5 szem

T12591
A Trachycarpus fortunei - Kínai kenderpálma - Kínából, a Himalája nyugati részéből és Japánból származik. Törzse 12 - 15 m magasságig nő meg, természetes körülmények között. Törzsét, hosszú sötétbarna, dús rost borítja. Legyező alakú levelei sötétzöldek, 50 - 70 cm átmérőjűek, szinte levélnyélig bevágottak, fonákjukon kékes színűek. Szabadba is... Részletes leírás
3 031 Ft (nettó: 2 387 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
A Trachycarpus fortunei - Kínai kenderpálma - Kínából, a Himalája nyugati részéből és Japánból származik. Törzse 12 - 15 m magasságig nő meg, természetes körülmények között. Törzsét, hosszú sötétbarna, dús rost borítja. Legyező alakú levelei sötétzöldek, 50 - 70 cm átmérőjűek, szinte levélnyélig bevágottak, fonákjukon kékes színűek. Szabadba is kiültethető pálmák. Örökzöld, habitusukért, levelükért és virágaikért termesztett nyáron virágzó pálmák.
Teljes napot kívánnak, és legjobban olyan helyen díszlenek, ahol az erős széltől különösen fiatal korban védelmet kapnak. Illatos krémsárga virágai nagy virágzatot alkotnak, nyáron. A Trachycarpus a talajjal szemben, nem támasztanak különösebb igényeket, de ha lehet termékeny, jó vízelvezetésű talajba ültessük. A levélnyelek szélei enyhén fogazottak. Virágai egyivarúak, vagy hímnősek, de kétlakiak is lehetnek.
Tápanyagellátása egy hónapban kétszer elegendő, a téli időszakban egyszer szükséges.
Szereti a teljes napsütést, a bőséges vízellátást, de ne álljon a cserepe vízben. Tápanyagban gazdag, pálmákhoz használatos földbe ültessük. A pálmát elegendő 2 - 4 évente átültetni. Az átültetéshez használjunk 2/3 rész komposztból, 1/3 rész tőzegből álló földkeveréket vagy homokkal vegyített virágföldet. A földjükbe keverhetünk tartós hatású műtrágyát is.

Minimális hőmérséklet : - 11°C.
A magok csírázási ideje 8 - 12 hétig is eltarthat.
Súly: 0.01 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.