Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem
  • Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem
  • Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem-2

Orleánfa (Bixa orellana) 5 szem

Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor már a magjait... Részletes leírás
582 Ft (nettó: 458,38 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Közismert neve: Bixa orellana - Annatto, Orleánfa

Nagyméretű cserje vagy kis fa. Tojásdad, élénkzöld levelei bőrneműek. Rózsaszín vagy rózsaszínes fehér virágai bugában nyílnak. Vörösesbarna tüskés toktermései akkor is növényen maradnak, amikor már a magjait elhullatta. A toktermés magjait széles körben termesztik. Fűszerként illetve erős vörös színe miatt ételfestéknek szokták alkalmazni.
Nem fagytűrő.

BIXA
Egyetlen fajt számláló nemzetség, az orleánfafélék (Bixaceae) családjának névadója. Dél-Amerika trópusairól származó alacsony fa, dísznövényként és az annattóért, a magjából kivont narancsvörös színű, fontos ipari és ételfestékért is termesztik. Vörös, tüskés toktermése van.
Termesztés:
Természetes körülmények között őshazásában nedves, párás meleg trópusi körülmények között él. Védett fekvésben a mérsékelt öv melegebb éghajlatú területein is termeszthető. Egész évben sok nedvességet igényel , jó vízelvezetésű, közepesen tápdús közegben nevelhető, napfényes vagy félárnyékos helyen.
Cikkszám
T10558
Súly
0.03 kg
Raktáron
1-10 db
Értékesítési alapegység
db

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Jelenleg nincs egyetlen értékelés sem.


Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában