Alexandra pálma (Archontophoenix alexandrae) 5 szem

T10553
Közismert neve: Archontophoenix alexandrae, King palm. Előfordulási helye: Ausztrália Queensland államának trópusi, keleti partvidékein honos, sűrűállományokat alkot. Az Archontophoenix alexandrea egy fenséges megjelenésű örökzöld pálma, melyet ha valaki már élőben látott sohasem felejti el. Törzse kissé duuzadt, halványszürke, az egyszínű zöl... Részletes leírás
3 304 Ft (nettó: 2 602 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Közismert neve: Archontophoenix alexandrae, King palm.

Előfordulási helye: Ausztrália Queensland államának trópusi, keleti partvidékein honos, sűrűállományokat alkot.

Az Archontophoenix alexandrea egy fenséges megjelenésű örökzöld pálma, melyet ha valaki már élőben látott sohasem felejti el. Törzse kissé duuzadt, halványszürke, az egyszínű zöld koronatörzs alapjánál gyűrűzött. A pálma törzse nagyon finom éritésű, szinte "elengedhetetlen".
Természetes magassága eléheti akár a 30 m-t is. A levelek 2,5-3 m hosszúak, fonákjukon ezüstösen fehér. Virága krémszínű. Hazánkban cserepes példányokat lehet kapni. Mivel ez a pálma nem fagytűrő ezért nyáron a szabadban, télen pedig télikertben, vagy lakásban kell nevelni őket.

ARCHONTOPHOENIX
Kedvelt dísznövények, viszonylag gyors növekedésük és az idős levelek tökéletes leválása utáni sima törzsük miatt, szívesen ültetik őket.
Kifejezetten a napsütésben érzik magukat jó, sekélyen gyökerezők, a száraz évszakbn öntözést és alapos mulcsozást igényelnek.
Törzsük csupasz, levélüstökös, a levelek az alapjuknál szorosan állók. A nagyszámú keskeny levélke, két sorban rendezett, a levél az alapjától a csúcsáig 90°-ban megcsavarodik, így a levél végén elhelyezkedő levélkék függőleges helyzetűek.
Virágzatuk a törzs oldalán a levélüstök alatt fejlődik nagy számban. Virágjuk színe krémszínű-halványlila. Termése gömbölyű, piros bogyó.

Takácsatkák károsíthatják őket.
Kezelésénél a pálmákra jellemző általános eljárásokat alkalmazzuk.

Minimális hőmérséklet : 10 °C
Fagyérzékeny. A csíráztatása könnyű, előbújása már 2 hónap után várható.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.