Tamarillo (Solanum betaceum) 5 szem

T10144
SOLANUM BETACEUM - Tamarillo - 5db mag/csomag Közismert neve: Solanum betaceum (= Cyphomandra betacea), Tamarillo Egy nagyobb bokor, mely eredetileg Dél-Amerika Andok hegységében őshonos, de ma már számos helyen termesztik vörös, édeskés gyümölcse miatt. A burgonyafélékhez tartozik, mint a hagyományos paradicsom. Mivel akár a 2m magasságot is... Részletes leírás
1 928 Ft (nettó: 1 518 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
SOLANUM BETACEUM - Tamarillo - 5db mag/csomag

Közismert neve: Solanum betaceum (= Cyphomandra betacea), Tamarillo

Egy nagyobb bokor, mely eredetileg Dél-Amerika Andok hegységében őshonos, de ma már számos helyen termesztik vörös, édeskés gyümölcse miatt. A burgonyafélékhez tartozik, mint a hagyományos paradicsom. Mivel akár a 2m magasságot is eléri, és a törzse fás, paradicsomfának is nevezik. Általában 2 éven belül megjelennek rajta az első tojás alakú, piros, édeskés termések. Mivel a termése hosszú száron növekszik, így szüretelése egyszerű. A Tamarillo elég igénytelen növény, viszont a nyári melegben rendszeres öntözést kíván. Hazánkban elsősorban dézsás növényként tartható, kertben vagy teraszon nevelhető. télire hűvös helyen kell tartani. Gyümölcse december-január környékén érik. Éretlenül mérgező!

Éretten fogyasztható nyersen, illetve befőttként, gyümölcssalátának, főzhető belőle likőr stb.
Nem fagytűrő.

SOLANUM
Csucsor, Ebszőlős

Mintegy 1400 fajból álló nemzetség, főleg Amerika trópusi vidékeiről származik, de az egész világon elterjedt fajok.
Egyéves, évelő , kúszónövény, cserje és fatermetű is előfordul közöttük. A fák és cserjék lombhullató vagy örökzöldek, sokuk tövises. A virágaik hasonlóak, ötszirmú forrt virágok, közepén jellegzetes sárga porzókkal. termésük húsos bogyó, általában mérgező, és mivel feltűnő színűek, gyermekekre számára különösen veszélyesek.

Termesztés
Kevés faj közülök télálló. Ültetőközegre nem igényes, jó vízelvezetés azért fontos számukra. Könnyen termeszthetőek. Naposfekvést vagy félárnyékot igényelnek.

Minimális hőmérséklet : 5°C
A mag csírázási ideje kb. 1 hónap.
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.