Pink Banán (Musa velutina) 5 szem

T10080
MUSA VELUTINA - Pink banán - 5db mag/csomag Musaceae Közismert neve: Pink banana, Pink banán, Musa velutina Természetes élőhelye: Assam, Észak-Kelet India. Ez egy elbűvölő törpe fajta banán ami csak 1,5m magasságra nő meg. Levelei egy kicsit viaszosak és egyedülállóan rózsaszínes árnyalatú középső levélerezettel rendelkeznek. Levelének hossz... Részletes leírás
5 764 Ft (nettó: 4 539 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
MUSA VELUTINA - Pink banán - 5db mag/csomag


Musaceae

Közismert neve: Pink banana, Pink banán, Musa velutina
Természetes élőhelye: Assam, Észak-Kelet India.

Ez egy elbűvölő törpe fajta banán ami csak 1,5m magasságra nő meg. Levelei egy kicsit viaszosak és egyedülállóan rózsaszínes árnyalatú középső levélerezettel rendelkeznek.
Levelének hossza 1 m körüli és 35 cm széles. A virágzata a rózsaszíntől a narancssárga árnyalatig pompázik, és teljesen égnekálló. Nagyon díszes gyümölcse van, ami 7 cm hosszúságú és 3-4 cm átmérőjű. Világos bársonyfényű rózsaszín, bolyhos tapintású. Gyümölcse ehető, egészen édes, bár tele van apró magokkal.
Ez a banánfajta nagyon hidegtűrő és túlél minden telet, ha erősen és jól van takarva. Szobanövénynek ideális, hisz azon banánok közé sorolják, mely valóban virágzik és gyümölcsözik a lakásban is. Hazánkban is van erre példa, a feltett képen látható növény, másfél éves korában hozta a gyümölcsöt!
A növény bőségesen hoz sarjakat, melyeket leválasztva az anyanövényről, újabb banánpalántákat nyerhetünk
Kezelése:
Napos vagy részben árnyékos fekvést és humuszban gazdag, jó vízáteresztő savanyú talajt kedvel. A banánokra jellemző általános ápolási és tartási eljárásokat alkalmazzuk. Lényeges tulajdonsága a Pink banánnak, hogy nagyon ellenálló szobai körülmények között is a kártevőkre! Míg más banánok száraz levegő hatására betetvesednek, a Pink banán sokáig ellenáll ezeknek. A banán növekedése fiatal korában lassúnak mondható. Cserépben nevelve 1 éves korára kb. 50 cm-es törzset és 90 cm-es leveleket hoz.

Minimális hőmérséklet : - 10 °C.
Jó takarás mellett fagytűrő. A mag csírázási ideje 3 hónaptól akár 1 évig is eltarthat!
Súly: 0.025 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.