Alginit 30 kg
  • Alginit 30 kg

Alginit 30 kg

Felhasználható: Talajjavítás, növénytermesztés: talajerő növelés, talajregenálás szerkezetjavítás vízháztartás szabályozás szervesanyag, tápanyag, mikroelemutánpótlás termékenység javítás szuszpenziós fatelepítés starter növényserkentés, hozamnövelés alginit... Részletes leírás
3 500 Ft (nettó: 2 755,9 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Felhasználható: Talajjavítás, növénytermesztés: talajerő növelés, talajregenálás szerkezetjavítás vízháztartás szabályozás szervesanyag, tápanyag, mikroelemutánpótlás termékenység javítás szuszpenziós fatelepítés starter növényserkentés, hozamnövelés alginit alapu földkeverékek(alginit, perlit, zeolit, tőzeg, bazalt, gránit) Állattartás: istállók, állattartó helyek szagtalanítása hígtrágya komposztálás Környezetvédelem: szagtalanítás műtrágya kiváltása sugárzó és toxikus nehézfém megkötés.
Tulajdonságai:

Küllem: barna színű, földszagú, apró morzsás, lemezes szerkezetű anyag.Felhasználási lehetőségei a mezőgazdaságban:

- Talaj javítására:
A 25% humusztartalom, a 15 % körüli mésztartalom, a legjobb talajoknak megfelelő, vagy ezt meghaladó mennyiségű oldható állapotban lévő nitrogén, kálium és foszfor mennyisége, a nagyfokú kötöttsége, montmorillomit tartalma a talajok, különösen a tápanyag- és humusz-szegény, savanyú, homokos, szerkezet nélküli, rossz vízgazdálkodású talajok egy menetben történő javítására teszi alkalmassá. Nagy vízfelvevő és -megtartó képessége van. Hatását 4-6 évig fejti ki. Agyagásványai a műtrágya jobb hasznosulását biztosítják, csökkentik a foszfor, nitrogén és kálium élő vizekbe történő nagymértékű bemosódását. Alkalmazásával műtrágya váltható ki. Az alginittel történt talajjavítás eredményeképpen a dózistól függően jelentős termés többlet érhető el.

- Kerti földként:
Kertben és fóliasátorban lévő termőtalajhoz 1-5 kg/m2 adagba keverve lényeges termésmennyiségi és minőségi növelést érünk el, mivel az alginit kedvező hatása tapasztalható a dísznövénytermesztésben, fóliasátras intenzív zöldségnövény kultúráknál is.

- Starterként:
Gyümölcsfáknál, erdei fafajoknál starterként alkalmazva több éves folyamatos kísérletek bizonyították alkalmasságát. A telepítéskor az ültetőgödörbe szórt alginit hatása mennyiségi növekedést okozott. Ennél is jelentősebb volt az az eredmény, hogy csökkent a kipusztulás.

- Szuszpenziós permetezés:
Az alginitből készített szuszpenzióval almásokban növekedett a gyümölcs-hús kalciumtartalma, emelkedett a levelek és a gyümölcs Fe, Cu, Zu és B tartalma, ugyanakkor keményebb húsú és jobban eltartható lett a gyümölcs, kedvezőbbek lettek a beltartalmi értékek.

- Hígtrágya komposztálás:
Az alginit alkalmas arra, hogy műtrágyával feltöltsék, hígtrágyával komposztálva magas hatóanyag-tartalmú, nagy talajtani értékű termék állítható elő. Biztosítani lehet a szagmentességet, növelhető a készítmény mikroelemtartalma, nagymértékben csökkenthető a lebomlási idő.

- Szagtalanítás:
Az alginit nagyfokú adszorbciós hatásánál fogva alkalmas állattartó telepeken, istállókban a bomló szerves anyagok által termelt kellemetlen hatású gázok megkötésére, a környezet levegőjének tisztítására, a mikroklíma javítására háziállatok alomjába való bekeveréssel.

- Környezetvédelem:
Azzal, hogy az alginit mindenféle vegyszertől, kemikáliától mentes bányatermék, semmiféle káros fitotoxikus hatása nincs, környezetkímélő. A műtrágyák és a növényvédőszerek közismerten káros hatásával szemben az alginit megfelel a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is, és a csak természetes anyagokat felhasználó biológiai talaj- és kertművelési eljárásoknak, így különösen kiemelt környezetvédelmi területeken is nagyon fontos. A tápanyagmegkötő képesség miatt a talajból kimosódást csökkenti.
Vázsonyi alginit néven megtalálható a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft oldalán, Az ökológiai gazdálkodásban felhasználhatónak ítélt készítmények listáján,
http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=165&Itemid=134〈=hu


illetve a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján Az ökológiai gazdálkodásban felhasználható, forgalombahozatali és felhasználási engedéllyel rendelkező termésnövelő anyagok listáján szintén Vázsonyi alginit elnevezéssel
https://www.nebih.gov.hu/szakteruletek/szakteruletek/noveny_talajvedelmi_ig/kozerdeku_adatok/lejart_novved_szerek_jegyzeke/Oko_lista.html


Főbb paraméterei:
(Engedélyokirat alapján)
Paraméter érték
nedvesség tartalom (m/m%) legfeljebb 40,0
szerves anyag tartalom /m/m%) legalább 21,0
összes karbonát tartalom CaCO3-ban kifejezve (m/m%) sz.a. legalább 31,0
As tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 10,0
Cd tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 2,0
Co tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 50,0
Cr tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 100,0
Cu tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 100,0
Hg tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 1,0
Ni tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 50,0
Pb tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 100,0
Se tartalom (mg/kg) sz.a. legfeljebb 5,0
Javasolt adagok a felhasználás során:
Növény Alkalmazás Mennyiség
Zöldségtermesztésben (szabadföldi termesztésben) Teljes felületkezelés talajba bedolgozva 2-5 kg/m2
Hajtatásban (fóliás termesztésben) Magvetésnél takaróföldbe keverve 15-20 %-ban
Palántázás előtt talajba bedolgozva 2-3 kg/m2
Gyümölcstermesztésben Telepítéskor ültetőgödrönként, termőültetvényben 3-4 évente felületre szórva majd talajba bedolgozva 2-5 kg/m2
Szőlőtermesztésben Telepítéskor ültetőgödrönként, termőültetvényben 3-4 évente felületre szórva majd talajba bedolgozva 2-5 kg/m2
Cserepes- és dísznövény termesztésben A termőközeghez keverve 15-20 %-ban
Díszfák, díszcserjék Telepítésnél ültetőgödrönként 2-3 kg
Faiskolák Teljes felületkezelés, talajba bedolgozva 3-5 kg/m2
Szőlőiskolák Sorkezelés 3 kg/fm
Pázsitok Telepítéskor 2-3 kg/m2
Felületkezelésre (2-3 évenként) 1-2 kg/m2
Gyártó
Vázsonyi Szövetkezeti Kft
Cikkszám
T08170
Súly
30.00 kg
Raktáron
1-10 db
Internetes cikk
I
Bio
igen
Dísznövény
igen
Veteményes kert
igen
Értékesítési alapegység
db
FVM Engedély Okírat
Alginit-engedely.pdf (pdf fileformat, 4.72M)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Elena Petrovičová
aug 17, 2017
0
(0/5
Alginit je vyborny, pouzivam ho do zvysenych zahonov-ohradok...
Bernadett Fáczán
szept 14, 2016
0
(0/5
A vártnál is hamarabb megtörtént a kiszállítás. Elsősorban istálló szagtalanítására használom az Alginitet. Meg vagyok elégedve vele. Köszönöm!
Vass Béla
márc 30, 2016
0
(0/5
Most használtam először az Alginitet, palántázáshoz. Időben megkaptam a terméket. Várom a hatását.
József Parlag
márc 9, 2016
0
(0/5
Rendben megkaptam a rendelést.
Zoltán Béla Atzél
dec 22, 2015
0
(0/5
Használtam már Alginitet,elégedett vagyok a termékkel.
Oldal: 12

Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Futor 5kg
636 Ft
Stockosorb Micro 1 kg
4 689 Ft
Symbivit 30g
812 Ft
Prohumin 5l
9 100 Ft
HuminPower G 5 kg
HuminPower G 20 kg
Symbivit 3 kg
23 318 Ft
Gyökéritató 400 g
404 Ft