Symbivit 3 kg

T07373
A termék hatása a növényekre: A SYMBIVIT természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Milyen ha... Részletes leírás
32 141 Ft (nettó: 25 308 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A termék hatása a növényekre:

A SYMBIVIT természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Milyen hatás várható a SYMBIVIT alkalmazásakor?

Növekszik a növény tápanyag felvétele és ellenálló képessége a kolonizált gyökér segítségével. A mikroszkópikus méretű mikorrhiza gomba hifahálózat a gyökérrel kapcsolatba kerül és így többszörösére nő a víz- és a tápelem felvételre szolgáló felület nagysága.

Hogyan alkalmazzuk?

Szórjuk be az ültető gödör alját a termékkel, majd ültessük el a növényt. Kifejlett növénynél fúrjunk 6-8 lyukat a gyökér közelébe, majd juttassunk SYMBIVIT-et a gyökerekhez. Egyszeri SYMBIVIT kezelés elegendő! Használat után legalább három hétig kerülni kell a gombaölőszerek kijuttatását. A mikorrhiza gombák mikroszkópikus méretű talajban élő gombák, amelyek a szárazföldi növények közel 90%-ával képesek szimbiózisban élni. A növények gyökereit behálózó mikorrhiza gombákat, pontosabban ezt az együttélési formát ""gombagyökérnek"" vagyis mikorrhizának nevezzük. Ez a kapcsolat mindkét fél számára kedvező, hiszen a gombapartner a növénytől kész tápanyagokat kap, a növény pedig a gomba micélium hálózatának a segítségével képes a számára egyébként elérhetetlen tápanyag és víz felvételére.

Milyen mikorrhiza fajták ismertek?

Morfológiai és funkcionális szempontból a mikorrhizákat két nagy csoportra oszthatjuk: a nyitvatermő növényekre jellemző ektomikorrhizák és a termesztett növényeknél is jellemző endomikorrhizák. Legősibb és legelterjedtebb típus az arbuszkuláris endomikorrhiza (AM) amelynek a kialakulása több, mint négyszáz millió évre nyúlik vissza és valószínűleg szerepet játszottak a szárazfőldi növények térhódításában is. A mikorrhiza gombák előnyös hatással vannak a gazdanövény növekedésére, elsősorban a foszfor, réz, cink valamint nitrogén felvétel fokozása révén. A növény só- szárazság- és fémtűrő képességének a növekedésében is jelentős a szerepük, de a betegségek (Phytium, Phytophtora, Fusarium sp.) elleni ellenálló képesség növelésében is jelentős szerepet játszanak."

Felhasználása:

Zöldségfélék (kivéve káposztafélék) és gyepek talajkezelésére 150 g/m2 men­nyiségben vetés, ültetés előtt a talajra ki­szórva és a gyökérmélységbe bedolgozva. Szőlő- és gyümölcs kultúrákban, 30-60 g/ növény mennyiségben, a fák/tőkék közé, a tőtávolságtól függően 2-6 lyukba elosztva, talajfúróval, a gyökérzóna mélységébe lejuttatva.

A Symbivit® előnyei:

- Közel 100%-os eredést biztosíthat

- Vegyszermentes megoldás

- Vízmegkötő gélt is tartalmaz

- Egyszeri költség az ültetvény életében

- Akár 50 évig is van hatása

- Javítja a stressztűrő képességet (aszály)

- Hamarabb termőre fordul az ültetvény

- Folyamatos tápanyagfelvételt biztosít

- Javul a termésbiztonság és a minőség

- Magasabb szinten stabilizálja a termést

Súly: 3 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.