Symbivit 750 g
  • Symbivit 750 g

Symbivit 750 g

A SYMBIVIT természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a... Részletes leírás
6 673 Ft (nettó: 5 254 Ft)
Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral :
1-7 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A SYMBIVIT természetes eredetű mikorrhiza gombákat tartalmaz, amely hifa-hálózata segítségével megnöveli a gyökér víz- és tápelem felvételére szolgáló felületének nagyságát. Ez a kapcsolat a növény egész életében fennmarad, így serkentve a növény fejlődését és a betegségekkel szembeni ellenálló képességét. Milyen hatás várható a SYMBIVIT alkalmazásakor? Növekszik a növény tápanyag felvétele és ellenálló képessége a kolonizált gyökér segítségével. A mikroszkópikus méretű mikorrhiza gomba hifahálózat a gyökérrel kapcsolatba kerül és így többszörösére nő a víz- és a tápelem felvételre szolgáló felület nagysága. Alkalmazása: Szórjuk be az ültető gödör alját a termékkel, majd ültessük el a növényt. Kifejlett növénynél fúrjunk 6-8 lyukat a gyökér közelébe, majd juttassunk SYMBIVIT-et a gyökerekhez. Egyszeri SYMBIVIT kezelés elegendő! Használat után legalább három hétig kerülni kell a gombaölőszerek kijuttatását. A mikorrhiza gombák mikroszkópikus méretű talajban élő gombák, amelyek a szárazföldi növények közel 90%-ával képesek szimbiózisban élni. A növények gyökereit behálózó mikorrhiza gombákat, pontosabban ezt az együttélési formát ""gombagyökérnek"" vagyis mikorrhizának nevezzük. Ez a kapcsolat mindkét fél számára kedvező, hiszen a gombapartner a növénytől kész tápanyagokat kap, a növény pedig a gomba micélium hálózatának a segítségével képes a számára egyébként elérhetetlen tápanyag és víz felvételére. Morfológiai és funkcionális szempontból a mikorrhizákat két nagy csoportra oszthatjuk: a nyitvatermő növényekre jellemző ektomikorrhizák és a termesztett növényeknél is jellemző endomikorrhizák. Legősibb és legelterjedtebb típus az arbuszkuláris endomikorrhiza (AM) amelynek a kialakulása több, mint négyszáz millió évre nyúlik vissza és valószínűleg szerepet játszottak a szárazfőldi növények térhódításában is. A mikorrhiza gombák előnyös hatással vannak a gazdanövény növekedésére, elsősorban a foszfor, réz, cink valamint nitrogén felvétel fokozása révén. A növény só- szárazság- és fémtűrő képességének a növekedésében is jelentős a szerepük, de a betegségek (Phytium, Phytophtora, Fusarium sp.) elleni ellenálló képesség növelésében is jelentős szerepet játszanak."
Felhasználás:
Zöldségfélék (kivéve káposztafélék) és gyepek talajkezelésére 150 g/m2 men­nyiségben vetés, ültetés előtt a talajra ki­szórva és a gyökérmélységbe bedolgozva. Szőlő- és gyümölcs kultúrákban, 30-60 g/ növény mennyiségben, a fák/tőkék közé, a tőtávolságtól függően 2-6 lyukba elosztva, talajfúróval, a gyökérzóna mélységébe lejuttatva.
A Symbivit® előnyei:

- Közel 100%-os eredést biztosíthat

- Vegyszermentes megoldás

- Vízmegkötő gélt is tartalmaz

- Egyszeri költség az ültetvény életében

- Akár 50 évig is van hatása

- Javítja a stressztűrő képességet (aszály)

- Hamarabb termőre fordul az ültetvény

- Folyamatos tápanyagfelvételt biztosít

- Javul a termésbiztonság és a minőség

- Magasabb szinten stabilizálja a termést
Gyártó
Agrobio Hungary Kft.
Cikkszám
T07372
Súly
0.75 kg
Raktáron
1-10 db
Bio
igen
Értékesítési alapegység
db
Biztonságtecnikai Adatlap
Symbivit-Biztonsagi-adatlap2.doc (doc fileformat, 51k)

Kérdezze szakértőnket

Tipp: érdemes megnézni a már feltett kérdések-válaszokat is, elképzelhető, hogy más is feltette korábban a kérdést.

Hegyi Mária

T. Szakértő,
ősszel örökzöld növényekhez juttattunk a talajba Symbivitet.
Kérdés: Lemosó permetezés pl .Vegesol most tavasszal megengedhető-e ill. később más gombaölő permetszerek kijuttathatók-e a növényre ill. ha gombás megbetegedés is tapasztalható milyen permetszert javasol?
Köszönettel:
Hegyi Mária

#44950
Dr. Donáczi Gábor

Tisztelt Szakértő!

Gyökeres szőlőoltvány telepítését tervezem november közepén Symbivit alkalmazásával. A korábbi telepítések során az ültetőgödör aljába szoktunk talajfertőtlenítő szert (Basamid, Picador) szórni. A kérdésem az lenne, hogy a talajfertőtlenítő szerek ilyen módon alkalmazhatók-e a Symbivittel együtt, vagy a gombakultúrát is elpusztítják? A másik kérdésem az lenne, hogy a gombakultúrát egy a későbbiekben elvégzett talajfertőtlenítés elpusztítja-e?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Donáczi Gábor

#44535
Hegyi Mária

T. Cím,
az alábbi kérdéseim vannak fenti két termékkel kapcsolatban:
1.A Symbivit és BactoFil termékek kijuttatásánál a tavasz vagy az ősz a kedvezőbb időszak?
2.Javíthatja-e ez az idősebb tuják, örökzöldek , bokrok állapotát is ill. a javasolt dózis ebben az esetben is a korábbi válaszban megadott: vagyis Symbivit „6-8 db lyukat kell a talajba fúrni, és növényenként egyenletes elosztani bennük az 50 gr készítményt” + BactoFil. Viszont BactoFil esetén m2 es dózis van meghatározva. Lehet-e együtt a Symbivit és BactoFil készítményt pl. 1 tujához, 1 díszfa,1 díszbokorhoz stb. együtt a talajba fúrt lyukakba keverni? Ha igen hány gr szükséges 1 növényhez, ha nem a két szer kijuttatása hogyan történjen?
3.BactoFil : Már meglévő Pázsit és Virágos növényekhez: milyen gyakorisággal történhet a kiöntözés? Mivel a tápanyagot teszik felvehetőbbé, célszerű-e a gyeptrágyázás ill. virágok tápanyagutánpótlásával együtt, egy időben tavasztól őszig kijuttatni ill. mit javasol?
Válaszát előre is tisztelettel megköszönve:
Hegyi Mária

#44225
Kovács Attila

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Az alábbi kérdésem lenne a termékkel kapcsolatban:
- a 750 gr-os mennyiség kb mekkora terület / hány darab gyümölcsfa kondicionálására elég ?
- szőlőre és kb 10 éves gyümölcsfákra kiskerti körülmények közt melyik termék lenne ideálisabb: Symbivit vagy BactoFil (ill. egyáltalán érdemes-e alkalmazni ilyen korú növények esetében)

Köszönöm szépen!
Kovács Attila

#41845
Mária Rácz
okt 11, 2016
0
(0/5
Rendkívül gyorsan, a rendelésem után, már másnap kiszállították nekem a terméket.
A Symbivitről csak jót tudok mondani, mert nem először rendeltem belőle. Már tavaly ősszel is rendeltem egy nagy csomaggal és el is használtam fák, cserjék, szőlők ültetéséhez. Ha nem is minden, de a legtöbb növény a következő évben robbanásszerű fejlődést mutatott. Fontos azonban, ha valaki ezt a terméket használja, használjon hozzá komposztot is, vagy egyéb jó minőségű zsákos földet, ez elősegíti ennek a gombának a fejlődését.
Szóval, csak pozitívan tudok nyilatkozni erről a termékről!
péter hutter
márc 31, 2016
0
(0/5
A vásárlás maxszimálisan pozitivan teljesült.
István Herceg
febr 13, 2016
0
(0/5
Itt van. Várok az eredményre
Oldal: 1

Csak regisztrált vevőink írhatnak értékelést termékeinkről Bejelentkezés

16 további termék ebben a kategóriában

Humuszol 10 l
Gyökéritató  70 g
90 Ft
Prohumin 5l
9 100 Ft
HuminPower G 20 kg
Alginit 30 kg
3 500 Ft
Stockosorb Micro 1 kg
4 689 Ft
Transformer 1 l
8 440 Ft
Futor 5kg
636 Ft
Humuszol 1 l
96 482 Ft