palántanevelő közeg !

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

  Kedves Zsolt!
  Most látom csak, hogy hiába válaszoltam a levelére már korábban, mégsem ment át a válasz.
  Sajnos csodát én sem tudok. Meggyőződésem, hogy a fátyolfólia a legjobb. Nagy előnye, hogy hideg nappalokon a növényen hagyható napközben is. Esetleg több rétegben is alkalmazható.
  Sikeres termesztést kívánva: Kis Krisztiánné Mariann

 2. Polmuller Zsolt

  Üdvözlöm Tisztelt Szakértő !

  Köszönöm a gyors válaszát,és köszönöm a dicsérő szót a fotóra,ami természetesen saját termesztés,( Garam F1,és Promontor F1 fajta paprikák láthatóak,amit a Duna-f Kft-töl rendelek évek óta.
  Sokat böngésztem már de igazán nem tudtam zőldágra vergődni a fólia fűtéssel kapcsolatosan.Mikor átültetésre kerül sor,igen félve takargatom a kis palántákat fátyolfóliával meg ne fagyjanak.Ebben tudna e tanácsot,
  ötletet adni .Mint irtam elöző levelemben,áramforrásom sajnos nincs,és nem családi házban lakom,vagyis kb 1 kilóméterre van a kert a lakhelytől.

  Köszönettel Polmüller Zsolt !

  thumb
 3. Krisztiánné Kis Szaktanácsadó

  Kedves Zsolt!
  A csatolt szép fotó magáért beszél! Valóban a későbbi termesztési sikerek legfőbb záloga: a kiváló minőségű vetőmag, a megfelelő közeg és a környezeti tényezők ideális szabályozása. Közeg vonatkozásában a tőzeg egy jó döntés, a gyom és fertőzésmentesség, illetve a megfelelő szerkezet miatt. Benne a növények fejlődése könnyen irányítható tápoldatos kezelésekkel. Magvetéshez és cserepezéshez alapvetően csak rostfinomságban különböző termékeket szoktak ajánlani. Fő jellemzők: pH 5,5 - 6 közötti, minimális műtrágya van benne, rostméret magvetéshez: 0-6 mm közötti, tűzdeléshez, cserepezéshez 0-25 mm közötti. A hosszabb rostúak kicsit jobban tartják a nedvességet. Apró magvak vetésénél a kisebb rostméret az előnyösebb. Az egyes forgalmazók termékei nagyon hasonlóak és jók is, árban és kiszerelésben van eltérés.Tisztelettel és sikeres kertészkedést kívánva: Kis Krisztiánné Mariann

 4. Polmuller Zsolt

  Üdvözlöm tisztelt szakértő !

  Segítséget kérnék abban,hogy milyen palántanevelő közeget használjak.
  Eddig egyszerű palántaföldet használtam,de szeretnék valami minőségibb közeget használni,mondjuk valami tőzeget,tőzeges keveréket,ami egy kispénzű embernek is megfizethető. Kb 1500-3000 paprika,paradicsom palántát szoktam nevelni.Otthon nevelem ki dobozokban,majd mikor pikírozásra kerül sor,a kerti fóliában folytatom a nevelést fátyol fólia alatt. Az otthoni nevelés egyre nehezebb,hely hiánya miatt,de sajnos se villany,se fűtési lehetőségem nincs a kerti fóliámban. Ha tudna ezekben a kérdéseimben segítséget nyújtani,nagy örömömre szolgálna.

  Üdvözlettel egy két családos ügyeskedő Apa :) !

  thumb