Kiss Krisztiánné válasza: Jelenleg hazánkban több mint száz bejelentett paprikafajta van forgalomban. Vannak köztük konstans fajták és vannak hibridek. A fajta egyértelmű azonosításához sokféle "bélyeg" ismerete szükséges, gondolok itt a növény növekedési típusára (folyton-növő, vagy determinált), a termések elhelyezkedésére a növényen (csokrosan, vagy egyénileg; csüngnek, vagy felállóak), érésdinamikára (kötődsl után mikortól szedhető..),rezisztencia-tulajdonságokra.. Az Ön által küldött képeken zöldből-pirosra érő fajták láthatók. Ezek szedhetők és fogyaszthatók már a "kormos" szín elérésétől (amikor a sötétzöld kezd átváltani..). Szemből nézve a bal oldali képen egy vastagabb termésfallal rendelkező, zömében kéterű, laposabb, fényes felszínű, vastagabb héjjal rendelkező, édes fajta látható. Az ilyen típusok általában jó pulton-tarthatósággal rendelkeznek, finomak, szabadföldi termesztésre bátran ajánlhatók. Friss-fogyasztásra, sült paprikaként és piros arany készítésére tudnám ajánlani. Kápia típuskörbe tartozik feltehetőleg (Kárpia F1, vagy mágus F1..).
Szemből a jobb oldali képen egyetlen színesedő termés látható. Szintén zöldből-piros színre érő. Vékonyabb húsa miatt én valamilyen csüngő állású fűszerpaprika-fajtára gondolok.
Témakörök
Milyen fajta paprikák lehetnek
Kiss Krisztiánné válasza: Jelenleg hazánkban több mint száz bejelentett paprikafajta van forgalomban. Vannak köztük konstans fajták és vannak hibridek. A fajta egyértelmű azonosításához sokféle "bélyeg" ismerete szükséges, gondolok itt a növény növekedési típusára (folyton-növő, vagy determinált), a termések elhelyezkedésére a növényen (csokrosan, vagy egyénileg; csüngnek, vagy felállóak), érésdinamikára (kötődsl után mikortól szedhető..),rezisztencia-tulajdonságokra.. Az Ön által küldött képeken zöldből-pirosra érő fajták láthatók. Ezek szedhetők és fogyaszthatók már a "kormos" szín elérésétől (amikor a sötétzöld kezd átváltani..). Szemből nézve a bal oldali képen egy vastagabb termésfallal rendelkező, zömében kéterű, laposabb, fényes felszínű, vastagabb héjjal rendelkező, édes fajta látható. Az ilyen típusok általában jó pulton-tarthatósággal rendelkeznek, finomak, szabadföldi termesztésre bátran ajánlhatók. Friss-fogyasztásra, sült paprikaként és piros arany készítésére tudnám ajánlani. Kápia típuskörbe tartozik feltehetőleg (Kárpia F1, vagy mágus F1..).
Szemből a jobb oldali képen egyetlen színesedő termés látható. Szintén zöldből-piros színre érő. Vékonyabb húsa miatt én valamilyen csüngő állású fűszerpaprika-fajtára gondolok.
küldöm a következő képet a paprikáról
küldöm a következő képet a paprikáról
küldöm a következő képet a paprikáról
küldöm a következő képet a paprikáról
Szeretném megkérdezni hogy ön szerint ezek a paprikák milyen fajták