gyomirtás

Pap Edina

Igen...a Glialka minden zöld növényt irt, csak a két évesnél idősebb fásodott szárú állományokban használható. Milyen gyomok vannak a területen?

#24068
HOVÁN JÓZSEF

Kérdezném,hogy a glialkával lehet e gyommentesíteni örökzöld tatárvirágot,mivel gyomlálni elég fárasztó.Esetleg,ha nem,akkor mivel?És még,hogy a kardvirágot bántja e a glialka?

#23848
Pap Edia

Első hozzászólásban csemetéket említett. Fiatal növények esetében nem javasolt a totális gyomirtó szer használata, csak ültetés előtt, amint említettm 2 héttel. Annyit azonban hozzátennék, hogy az eukapliptusz nálunk nem télálló. Javaslom inkább edényes tartását teletetéssel.

#10561
Goga Hajnalka

Edina, nem egészen értem a válaszát- bocsánat, de teljesen laikus vagyok ebben a témában- az Eukaliptusz nem fás növény, azért használható a totális gyomirtó? Merthogy azt írta, a totális gyomirtó ilyeneknél nem használható, azelőtt viszont a totális gyomirtót javasolta. Mert igaz ugyan, hogy ezek a palánták még nem fás szárúak, mert nagyon kicsik lesznek, de az Eukaliptusz mégiscsak fa.
Akkor most mi van?

#10553
Pap Edina

2-3 héttel a szer használata után. Fás növények esetén a totális gyomirtó szerek 3 évesnél fiatalbb korban nem alkalmazhatók.

#10507
Goga Hajnalka

Kedves Edina,
köszönöm válaszát; most már csak annyit szeretnék tudni, hogy a gyomirtózás után mennyi időnek kell eltelnie hogy elültethessem a kis Eukalyptus palántákat, valamint azt, hogy a totális gyomirtás nem fogja-e elpusztítani őket.
És azt is, hogy ezt a totális gyomirtót használhatom-e majd állandó jelleggel gyomirtásra?
Goga Hajnalka

#10420
Pap Edina

Ültetés előtt totális gyomirtóval permetezze le a területet, tisztítsa ki, ássa föl a talajt. Ekkor lehet telepíteni, de csak nagyon védett, meleg, napos helyre. Minusz 16 fokig télálló. Agyagos talajon ne próbálkozzon vele, tarsa a növényeket inkább edényben. http://palmaligetetmagyarorszagnak.com/modules/news/article.php?storyid=408

#10383
Goga Hajnalka

Eukaliptuszokat szeretnék ültetni egy erősen gyomos területre. Most kaszáltattam le, mert nem tudom, milyen gyomIrtót használjak, hogy ne ártsak majd a kis csemetéknek.
Próbáltam a neten rákeresni, de csak annyit találtam, hogy az Eukalyptusz egy kétszikű fa. Nagyon kérem, adjon tanácsot.
Előre is köszönöm, Goga Hajnalka

#10381