tápanyagutánpótlás

Györgyné Kökény

Köszönöm a segítségét és a türelmét!

#45552
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Amiket felsorolt, mind talajjavító anyagok. A tápanyag-utánpótlás és a vaspótlás is rendszeres legyen, egy-egy alkalom nem elég, főleg az utóbbi hetekben tapasztalt nagy esőzésekkor. A vasgálic a vaspótlásra megfelelő, de azt sem szabad túlzásba vinni. Minden tápanyagot így vasat is tartalmazó, tartós műtrágya talajba dolgozása megfelelő eredményt ad, amit nyáron tápoldatozással ki lehet egészíteni, ha szükséges. https://www.gazdabolt.hu/hobby-mutragya/1399-substral-osmocote-hosszu-hatastartamu-rozsatragya-075kg.html
https://www.gazdabolt.hu/szerves-tragya/2365-dcm-novenytap-rozsakhoz-es-viragzo-novenyekhez-750-g.html
https://www.gazdabolt.hu/hobby-mutragya/1680-asb-rozsa-tragya-12-kg.html

#45549
Györgyné Kökény

Egészen pontosan, kaptak orgevitot, patentkálit, rengetek darált tojáshéjat, alginitet és huminitet. Amikor láttam, hogy vashiányosak, akkor adtam nekik patentkálit. Ezen kívül kaptak folyékony rózsatápot COMPO-t. Mivel ez a gondozás nem kevés pénz, ezért gondoltam, hogy a vasgálic olcsóbb, hátha azzal pontólhatnám a vasat.

#45408
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A szerves trágya nem tartalmaz elég vasat, és más tápanyagot sem. A szerkezetjavítás és a talajélet fokozása a feladata.

#45367
Györgyné Kökény

Köszönöm a válaszát! Kaptak szerves trágyát, műtrágyát, de a régi levelek sárgulnak, a levélerek sötétek, később az egész levél sárga lesz és lehullik.

#45304
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Egészen biztosan vashiányról van szó? A rózsa tápanyagigényes növény, a legjobb, ha komplex műtrágyát használ. Tartós műtrágya talajba dolgozását javaslom. https://www.gazdabolt.hu/hobby-mutragya/1399-substral-osmocote-hosszu-hatastartamu-rozsatragya-075kg.html vagy https://www.gazdabolt.hu/szerves-tragya/3369-viano-szerves-tragya-rozsaknak-175-kg.html Nyáron, amikor többet öntöz, keverje Wuxalt az öntözővízhez.

#45297
Györgyné Kökény

Tisztelt Tanácsadó!
Vashiányosak a rózsáim. Vettem vaskelátot és az előírás szerint beöntözöm vele a rózsáimat. Mivel ez a szer nekem kicsit drága, azt szeretném megkérdezni, hogy vasgálicot adhatok-e a rózsáknak. Ha igen, akkor mikor (tavasz, ősz) és milyen hígításban? Köszönöm a válaszát.

#45269
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Komposztált marhatrágya, kb. 5 liter/tő.

#44858
József Molnár

Üdvözlet!
Málna (kb. 1000 tő) öszi tápanyagutánpótlásához kérnék javaslatot.
Ha lehetséges, elkerülném a műtrágyákat, valamilyen "környezetbarát-bio-öko" megoldás érdekelne.
Köszönettel: Molnár József

#44539