Szervestágyázás

Pap Edina Szaktanácsadó

Zöldségtermesztéssel foglalkozó kollégám rövidesen válaszol Önnek!

#35710
Tibor Ortner

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy granulált baromfitrágya magában, vagy Kerti Műtrágyával keverve alkalmas-e fejtrágyázásra őszi fokhagymában.
Előre is köszönöm segítségét.

#35692
Pap Edina Szaktanácsadó

Karate, Decis, Mospilan, biológiai szer a Neemazal hatékony ellene, lehetőleg váltott használattal.

#34601
sándorné véghseő

A karalábé levél fonákján tömegesen van az üvegházi molytetű. Mivel lehet védekezni ellene? Már a karálábé gumók szép nagyok.

#34546
Pap Edina Szaktanácsadó

Dr. Varga Mária válasza: Hagymánál a fonálféreg ritkábban károsít, elsősorban akkor, ha nem tartják be a vetésforgót - legalább 3 éven belül ne kerüljön újra hagyma a területre -. A légy elleni védekezés aktuális idejének meghatározásához használjon hagymasorok mellé kihelyezett fehér tálakat - víz és benne néhány csepp mosogatószer- Ebbe a házi légynél kisebb testű legyek repülnek bele és ezután kell permetezni. A hagymalégynek 3 nemzedéke van

#33689
Pap Edina Szaktanácsadó

Félérett trágyát nem célszerű kijuttatni a felsorolt kultúrákra. Konyhakertben nagyon jó az érett marhatrágya /zsákokban vásárolható/. Ősszel szőlőre és a fák alá már a kecsketrágya felhasználható. Így a téli csapadék bemossa és hatása megfelelő lesz.

#33670
Zsolt Rajkai

Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy!
Sajnos csak most tudok trágyázni, és a trágya sem érett igazán! Fél érett Kecsketrágyám van. Konyhakerti növényeket akarok trágyázni! Hagyma, paprika, paradicsom, karalábé, káposzta, és szőlő, valamint gyümölcsfák vannak a kertemben. A kertem sovány homok talaj. Kerestem szakirodalomban tápanyag-utánpótlási útmutatót, de sajnos nem találtam. Kérem arra vonatkozó tanácsukat, milyen kultúrához "tilos", és melyikhez lehet most trágyázni. Korábbi, paradicsommal kapcsolatos növényvédelmi tanácskérésre még nem kaptam választ, és most e kérést kiegészíteném a hagyma növényvédelmére vonatkozó kérdéssel! Fonálféreg? Hagymalégy?

#33539