Futómuskátli tápanyagutánpótlása

Pap Edina Szaktanácsadó

A muskátli alapvetően tápanyagigényes növény. Én nagyon jónak tartom a tartós műtrágyákat, amit ültetés előtt kell a talajba keverni. http://www.gazdabolt.hu/mutragya/hobby-mutragya/T08286-Substral-Osmocote-hosszu-hatastartamu-viragtragya-balkonnovenyekhez-0-75-kg?filter_name=osmocote
Balkonládák csekély földtömege könnyen kiszárad, így a Zeba víztartást segítő anyagot is javaslom bekeverni az ültető közegbe. Ez elegendő, tápoldatozni nyáron kell inkább, amikor többet is öntöz, a heti 2X 0,1%-os oldat elegendő, a 10-5-26-os típusból.

#35711
Tamás Ötvös

Idén futómuskátlit szeretnék ültetni az ablakaimba. Számomra inkább fontos az, hogy sok virágot hozzon, nem kell, hogy 1,5 m legyen feltétlen. Megfelelő lenne kezdeti nevelési szakaszban a Ferticare 14-11-25, majd utána a Ferticare 10-5-26 öntözőműtrágya? Április közepén ültetném, és melegágyba kerülnének a ládák előnevelési céllal.
Olyan kérdésem is volna, hogy a Ferticare-ból heti 2X 0,1%-os oldattal lefedhető-e a tápanyagigénye a muskátlinak? A túlsózást el szeretném kerülni.

Köszönöm segítségüket előre is!

Tamás

#35701