Citromfa

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Tóth Péter!
Ez tipikus tartási hiba!
Javaslom, hogy olvassa el ezt. Nagyjából összegyűjtöttem benne mindent!
http://www.gazdazona.hu/2013/07/22/a-citromfa-nem-disznoveny/

#37311
Péter Tóth

Szép napot!
Olyan gondom van a citromfámmal, télen bent volt, kitettem a szabadba vegetált, majd elkezdett virágozni rendszeresen. Megjelentek a kis citromok de a fa eldobálja őket. Táp oldatozom is már valamilyen kimodottan citrusfélékre való tápoldattal is, tavasszal kappott kis trágyát is. Nem tudom mit tehetnék még érte?

#37298
Verik Roland

Köszönöm a segítséget!

#14578
Pap Edina

Nem...legfeljebb a talaj felső rétegét felfrissíteni. Viszont vashiányt látok a növényeken, ez vasat is tartalmazó tápoldattal korrigálható, illetve mellőzni kell a kemény csapvizet. Lágyított vízzel vagy esővízzel öntözzön. A talajfrissítést "A" típusú földdel végezze.

#14513
Verik Roland

Jó Napot! Célszerő még ilyenkor talajcserét végezni a citromnál? Tele van virágokal és hajtásokal! Válaszát elörre is köszönöm!

#14458
Pap Edina

Damisol vagy Fitohorm vas 0,5% töménységben (0,5 dl/10 liter víz) heti rendszerességgel lombra kijuttatni. Alapvetően a talajban lesz a hiba, lehet, hogy túl meszes. Képet kérünk.

#14369
Verik Roland

Jó Napot! A citromfám levelei elkezdtek sárgulni csak az erek környékén maradtak zöldek, ha jól tudom akkor ez vashiányra utal! vettem Agro citrus tápoldatot ami a leírás szerint vastartalmú, elég-e ez a tápoldat a vashiány megszüntetésére és vissza zöldülnek-e a levelei, esetleg még érdemes-e átültetni? Válaszát elörre is köszönöm!

#14220