yukka betegsége

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Groszeibl Orsolya

  Kedves Katalin! Ne haragudjon, nincs magyar nyelv a telefonomon. Ekezeteket nem tudok irni.
  A yukka levelei hullottak le, tobb is egy helyrol, ahogy a foton is latszik. A hazban nem tudok hidegebbet csinalni, pici baba van nalunk, muszaj futeni. Most a garazsba tettem, 15 fok van es ahogy olvastam, eleg 1 honapban egyszer ontozni. Mivel locsoljam? Koszonettel, G. Orsolya

 2. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Orsolya!
  Először is, mi maradt a kezében? Kérem, írjon helyesen és olvashatóan! Valószínű, hogy nem olvasott utána és nem a megfelelő klímán tartja. Ráadásul sokat öntözi. Így a teljes növénye elfog, pusztulni. Valamint, nem szabad közvetlen csapvízzel öntözni.

 3. Groszeibl Orsolya

  Tisztelt Szakerto! Kb 1 hete sajnos a kezemben maradt ketto to is a yukkamrol. Azota a helyzet csak romlik. Vilagos, majd barna szinu levelek lesznek rajta. Kerem nezze meg, mi lehet a baja. Koszonom szepen!!!

  thumb
 4. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves F. Melinda!
  Kérek egy nagy felbontású jól nagyítható fényképet! Ez a nagyításra, nagyon homályos.
  Kérdéseim: Letörölhetőek a foltok? Lát rajtuk nagyítóval kártevőket?

 5. Fehér Melinda

  Üdv! Ma vettem észre hogy beteg a yukkám

  thumb
 6. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Sz. Attila!
  Túlszáraz és meleg a levegő!

 7. Szalma Attila

  A másik kép az egész virágról.

  thumb
 8. Szalma Attila

  Kedves Katalin!

  Két kérdéssel fordulok önhöz, az első a fontosabb, a yukkánk levélvégei elkezdtek száradni, vajon mitől lehet? A másik, hogy a képen is látható, hogy a növény "szomorú", nagyon lefelé hajlanak levelei. Kaptunk egy kisebbet, ami sokkal egészségesebb benyomást kelt, levelei "feszesek". Tudunk ez ügyben is tenni valamit?
  Segítségét előre is köszönöm! Üdv.: Attila

  thumb
 9. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves S. Dóra!
  Sajnos már nem lesznek a régiek. Ezt a folyamatot a növényeknél nem lehet visszafordítani. Ahogy látom, az egész törzs megvan, dőlve. Mikor ültette át utoljára, mivel tápoldatozza? Mennyire puhult meg a törzse. Mivel öntözi, páráról hogyan gondoskodik, stb.

 10. Dóra Schuck

  Kedves Katalin!

  A képen látható Yocca már több éves de pár hónapja sajnos a levelei lekonyultak, és sajnos nem tudom hogy mit kéne tennem hogy újból a régi legyen! Kérem segítsen vagy adjon tippet! Előre is köszönöm! Üdvözlettel: Dóri

  thumb
 11. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves S. Ivett!
  Vásárlás után, célszerű átültetni a növényt, miután kihozta a karanténból. Hol tartja, hogy ön szerint elég a pára? Közvetlen csapvízzel egy növényt sem szabad öntözni. Tápoldatozni folyamatosan kell, egészen őszig. Levéldísznövény tápoldattal.

 12. Schmidt Ivett

  Kedves Katalin,
  A növény még nem volt átültetve, a boltban eredetileg hozzá adott 20 cm-es cserépben van.
  Ü Párásítani nem szoktam külön, mivel elég párás a helyiség, ahol tartjuk.Tápoldatozva utoljára kb. 2-3 hete volt, előtte télen és tavasszal nem. Csapvízzel öntözzük a növényt.
  Üdv.,
  Ivett

 13. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves S. Ivett!
  Mikor ültette át utoljára? A párásítást hogyan oldja meg? A tápoldatozás mivel és milyen időközönként végzi? Mivel öntözi?

 14. Schmidt Ivett

  Kedves Katalin,
  Még ezt a képet szerettem volna küldeni a nagyobb yuccáról.
  Köszönöm szépen a segítséget!
  Üdv.,
  Ivett

  thumb
 15. Schmidt Ivett

  Kedves Katalin!
  Idén januárban vásároltam egy yuccát a Lidlben, melyre sajnos futkározás közben ráesett egy gyerkőc kb. másfél-két hónappal ezelőtt. A kis yucca "lombkoronája" ennek köszönhetően eléggé viharvertté vált. Azonban további probléma, hogy a növény levelei kivilágosodtak, lefeleé konyulnak. A nagy yuccán több száraz levél található, de új hajtásokat is hoz. A növény nyugati fekvésű szobában található, amelyet azonban a szemközti lépcsőház leárnyékol. Két hetente illetve igény szerint öntöztem. A szára mindkét növénynek kemény. Ennek ellenére sajnos úgy látszik, hogy valami komolyabb baja van...Kérem a képek alapján segítsen, hogyan lehetne megmenteni!

  thumb
 16. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Czinger Hajnalka!
  A képek eléggé homályosak, de jól láthatóak a napégés tünetei. Nem szabad közvetlen kitenni a napra. Szoktatni kell, és szűrt fényre tegye.

 17. Czinger Hajnalka

  Elnézést,még ezt a képet szerettem volna elküldeni!
  Üdvözlettel: Czinger Hajnalka :-)

  thumb
 18. Czinger Hajnalka

  Üdvözlöm kedves Katalin!

  Azért fordulok önhöz,mert sajnos a yukkám,amit kb 1 hónapja vettünk a párommal,valami érte.Nem tudjuk eldönteni,hogy a hirtelen jött lehűlés miatt,vagy az eső miatt lett a levele sárgásbarna színű,és lefele kanyuló.
  Remélem a képek jól sikerültek,és látni rajta,hogy milyen lett.
  Előre is köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel: Czinger Hajnalka

  thumb
 19. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves K. Csilla!
  Kérek nagy felbontású jól nagyítható felvételt.
  Mert így nehéz meghatározni a problémát!
  Valamint írja le, hogyan és milyen feltételek mellett nevelte és teleltette.

 20. Csilla Kerekes

  Udvozlom. Tudna segiteni mi lehet a baja? Altalaban minden tel vegere igy nez ki. Az ujabb leveleket karositja ez a valami :(. Kiszonom elore is! Udv, Kerekes Cs.

  thumb