Orchidea betegség

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves T. Kata!
  Javaslom, hogy vásárláskor alaposan vizsgálja át a megvásárolni kívánt növényt. A helyszínen kérjen tartási szaktanácsot, amennyiben nem tudnak választ adni, akkor ott ne vásároljon növényt!

 2. Tüdő Kata

  Elolvastam azért a fürdőben tartottam, mert ott több pára van. Most a nyugati oldalon van az ablakban, akkor ez se jó neki?
  A vírusos a pettyes? Pedig nagyon szép kék festett. Akkor ilyet miért raknak ki egy orchidea parkban, hogy megvehető? Csak a virágát neztük. Tényleg nem tudok érte semmit tenni? :(

 3. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves T. Kata!
  A legrosszabb, amit tehetett vele, hogy betette a fürdőszobába. Olvasson utána a tartását illetően. Mert így elfogja, pusztítani. Nem csak ideig- óráig igényli a párát, hanem folyamatosan. Valamint fénykedvelő, ugyan a tűző napot nem bírja.

 4. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves T. Kata!
  Az egyik kép biztosan vírus! Sajnos a vírusra nincs megoldás. Meg kell semmisítenie a növényt. De látok fizikai sérülést is.

 5. Tüdő Kata

  Egy másik orchidea meg szintén gyanús, hogy beteg. Eddig a fürdőben élt, gondoltam a pára jó lesz neki, de lehet amiatt ilyen a levele. Most átköltöztettem az ablakba szárazabb helyre mint a fürdő.

  thumb
 6. Tüdő Kata

  5. kép

  thumb
 7. Tüdő Kata

  4.kép

  thumb
 8. Tüdő Kata

  3.kép

  thumb
 9. Tüdő Kata

  1.kép

  thumb
 10. Tüdő Kata

  2.kép

  thumb
 11. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves T. Kata!
  Kérek nagy felbontású, jól nagyítható felvételt. Ezt nem lehet nagyítani, nagyon homályos.

 12. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Bianka!
  Azok tőzeglegyek, a túlöntözés eredményeképpen jelentek meg. A másik problémáról, kérek nagy felbontású, jól nagyítható felvételt. Ezt nem lehet nagyítani, nagyon homályos.

 13. Tüdő Kata

  Üdvözletem!
  Egy hete elhoztunk 4 orchideat a Dobrovan található Orchidea parkból. 3 egészséges is, de a kék otchidean itthon észrevettük, hogy pettyek vannak, vagyis inkább olyan mintha a levélben lenne valami. Betegség vagy nem kell aggódni ?
  Kőszönöm a segítséget!
  Kata

  thumb
 14. Gál Bianka

  Kedves Katalin!

  Kb. Fél éve jelentek meg ezek az apró fekete pöttyök az orchideám levelén, és észrevételem szerint egyre több van rajta, viszont nem terjedt át a mellette lévőkre. Most volt átültetve az összes növényem, mert apró szürke bogarak voltak a tőzegben, most viszont nem találtam, csak néha a növény felett kisebb legyek -sárga színűek- repkednek abban az ablakban. Ezenkívül a növény szárán mézharmat szerű cseppeket találtam. Mi lehet a probléma?

  Előre is köszönöm válaszát!

  thumb
 15. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Sz. Klaudia!
  A fotó alapján ez lehet elnyílás is. Ennél azért, bővebb információra, van szükségem.

 16. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Z. Attila!
  Semmi szükség növényvédő szerre. A gyökereket mossa le, a cserepet is mossa ki és ültesse át a növényt. A jövőben ügyeljen az öntözésre.

 17. Szabó Klaudia

  Kedves Katalin

  Érdekelne,hogy milyen betegsége lehet az orchideámnak?

  Képeket csatolok

  Előre is köszönöm

  thumb
 18. Zámbó Attila

  5.kép

  thumb
 19. Zámbó Attila

  4.kép

  thumb
 20. Zámbó Attila

  3.kép

  thumb