Mitől szárad el és hullik a szobarózsa levele?

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Balázs!
  Javaslom az istállótrágyát az a legjobb.

 2. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Balázs!
  A rózsának szüksége van szerves trágyára. A tápoldat önmagában nem elegendő. Ha eddig a lakásban volt és most kiteszi a szabadba, annak nagy kockázata van.

 3. Garamhegyi Balázs

  Milyen jellegű szerves trágyára lenne szükség?

 4. Garamhegyi Balázs

  Szerves trágyát nem adtam neki, rózsa tápoldattal szoktam locsolni megfelelő időnként, öntözéshez kiforralt csapvizet használok. Ha télre kiteszem az erkélyre ahol maximum 5 fok lehet nagy hidegekben az kárt tehet benne?

 5. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Balázs?
  Szerves trágyát mikor adott neki. A rózsáknak erre szükségük van. A fűtést nem fogja elviselni. Közvetlen csapvízzel ne öntözze.

 6. Garamhegyi Balázs

  Kedves Katalin!  Fűtés még nincs, ha lesz akkor jobb ha kiteszem az erkélyre? Az erkély beépített de az utca felől nem hőszigetelt, szóval télen 5foknál biztos nincs melegebb. Vagy jó megoldás lehet az is, ha marad a lakásba és a cserép táljába rakok sódert és arra öntöm a vizet párologtatás miatt?  Visszatérve a levélhullásra. A cserépben 3 kis tő van. Kettőnek látszólag nincs baja, a levelek nem hullanak róla. Az egyik amelyikről a képeket is csatoltam, két ágáról teljesen lehullajtotta a leveleket egy hét alatt, és azok az ágak elkezdtek száradni is.  Valamiért csak egy képet enged csatolni a rendszer, ezért feltöltöttem őket ide:

  https://kephost.com/image/BnNe

  https://kephost.com/image/BnNr

  https://kephost.com/image/BnN4

  https://kephost.com/image/BnNW

  https://kephost.com/image/BnNi

  Segítségét köszönöm!

  thumb
 7. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves G. Balázs!
  Sok minden lehet, főleg ha megy a fűtés is. Nem igazán tolerálja. Kérek, nagy felbontású jól nagyítható felvételt a habitusáról is.

 8. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves N. T. Ágnes!
  A jelenlegi fotó nem segít. Kérek, nagy felbontású jól nagyítható felvételt a habitusáról is.

 9. Garamhegyi Balázs

  Ugyanebbe a problémába futottam én is bele. Néhány nap alatt elkezdtek lehullani a levelet. Vízzel nem permeteztem. Földje nem száradt ki, tápoldatot kap. Nem tudom mi lehet az oka. Lakásban tartom, elképzelhető, hogy most az őszi időszak miatt kevesebb fényt kap és az okozza?

 10. Nemethne Toth Agnes

  Csak a reggeli napfény érte.Utoljára kb 8 hete ültettem át. Igen, rendszeresen tápsózom, vízzel pedig nem permetezem. Ami esetleg látszik a korábbi felvételeken, az atkaölő szer volt, amivel befújtam.

  thumb
 11. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves N. T. Ágnes!
  Ahhoz, hogy ki tudjam zárni a kártevőket, kérek a fonákról is egy fotót. Mennyire érte a közvetlen napsugárzás? Mikor ültette át utoljára? Szerves trágyát tett alá, … stb.?

 12. Nemethne Toth Agnes

  Kedves Katalin, először is hálásan köszönöm, hogy időt szentelt a kérdésemre. Sajnos a mostaninál jobb fotót nem tudok készíteni, mert csak telefonnal vagyok felszerelve. Igyekeztem a lehető legjobbat kihozni ebből a mostaniból, hátha ezen már jobban látszik a probléma.
  Ági

  thumb
 13. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves N. T. Ágnes!
  Nem győzöm elégszer leírni, hogy a növényeket nem fújkáljuk víz permettel. Azzal betegíthetjük meg a legjobban, kaput nyitva a kórokozók számára. A felvételek rossz minőségűek! Kérek nagy felbontású, jól nagyítható fotókat.

 14. Nemethne Toth Agnes

  Ez is a szobarózsa betegsége, amire sürgős megoldást keresek.

  thumb
 15. Nemethne Toth Agnes

  Egy éve ápolgatom a minirózsámat, és most egyik napról a másikra sorvadásnak indult a levélzet. A vízpermet nem használ, állati kártevőt szabad szemmel nem látok, de lefényképeztem a jelenséget.

  thumb