dracéna (sárkányfa) kártevői

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Sz. Kinga!
  Ezek vándor pajzstetvek! Szappanos puha ruhával való letörlés. Ha nem elég hatékony, akkor például jöhet a felszívódó szerek közül a Mospilan. Nagyon nehéz kiirtani őket. A kezelést többször is meg kell ismételni.

 2. Szuly Kinga

  Itt egy masik kep a novenyrol.

  Koszonettel,

  Kinga

  thumb
 3. Szuly Kinga

  Kedves Katalin!
  A dracenamat pusztitja mar egy ideje valami, amit nem tudok beazonositani. pici, feher, gyapjas, es nem mozog. nem latok semmi mast (mozgo rovart) rajta. Mit tehetnek ellene?

  thumb
 4. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves V. Krisztina!
  A Bio Kill egyáltalán nem ajánlott a növényfelületre való kijuttatáshoz. Ne használja a növényfelületére!

 5. Vleskó Krisztina

  Kedves Katalin!
  Köszönöm a választ!
  Amikor észrevettem a rovarokat, pánikszerűen lemostam, eltakarítottam őket és csak utána jutott nekem is eszembe, hogy le kellene fotózni, vagyis nincs kép. Azóta pedig szerencsére nem jöttek elő újra.
  Ha valamikor mégis előkerülnének, először fotó, aztán takarítás.
  Azt azért hadd kérdezzem még meg, hogy a Bio Kill rovarirtó mennyire árt(hat)a növényeknek? Fújtam rá, de eddig szerencsére nem látszik semmi rajta, hogy baja esett volna.

 6. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves V. Krisztina!
  Nagyon könnyen odakerülnek. Ez nem is kérdés! A fotón petecsomó (tojások), láthatóak. A rovarokról kérek, nagy felbontású, jól nagyítható felvételt. A beazonosításuk végett.

 7. Vleskó Krisztina

  Tisztelt Szaktanácsadó!
  Észrevettem, hogy az egyik sárkányfámon fekete bogarak másznak: kb. 1-2 mm nagyságúak, inkább kerekded formájuk van, nem hosszúkásak, 6 lábuk van (ha jól számoltam) és pici csápjuk is, már ha jól láttam. Összenyomni könnyű volt ezeket, nem kemény páncélosok és pirosas a vérük, vagy ami bennük van. Lemostam vízzel a növényről ezeket, bár némelyik eléggé ellenálló volt. Utána vettem észre az egyik levélen egy fehér "sormintát", amit leszedtem, lefotóztam. Élőben sokkal kisebbek, gombostű fejénél is kisebbek ezek a lyukak. Gondolom ez lehetett a fészkük, amiből kikeltek.
  Az lenne a kérdésem, hogy ezek vajon milyen rovarok lehetnek, mennyire kártékonyak és mivel védekezhetek ellenük? Egyáltalán honnan kerülnek a lakásba a növényre, amikor nem volt mozgatva, átültetve, kirakva szabadba?
  Köszönöm a segítséget

  thumb