Nektarin barack levél lyukasodás,zsugorodás

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Sajnos a nektarin fokozottan érzékeny a tafrinás levélfodrosodásra. A Topas nem jó rá (az a monília enne hat), helyette alkalmazzon Score-t.

 2. Radványi László

  T. Gazadabolt!
  Valamilyen betegség támadta meg a nektarin fánkat, a szomszéd felől. Abban szeretném a segítséget kérni, hogy mi lehet a betegség, s hogy milyen védekezés lehet ellene. Mellékelek képeket a betegségről. Topas 100- al már lepermeteztem. Helyes e, kell-e még védekezés.
  Köszönettel
  RL

  thumb
 3. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  Ha a kép jó, a nektarin fa törzsén és néhány vázágán gyapjas pajzstetű a kártevő. Ellene erős vízsugárral Bulldock 25 EC, Kaiso Garden, Axoris szerekkel védekezhet.
  A cseresznyefán érülések nyomán keletkeztek a sebek (nyúlrágás, vagy más vad rágása, művelő gépek,stb. Nagyon valószínű az is, hogy a már a faiskolai termesztés során nem megfelelően kezelték a csemetét. De a fa erejében bízhatunk, a legnagyobb sérülés már kalluszosodik, tehát begyógyul.

 4. Bencze László

  Üdv.
  Cseresznyefa törzse tele van repedezéssel,ez valami betegség?

  Köszönöm

  Laci

  thumb
 5. Bencze László

  Üdv.
  Nektarin csemete fa törzsén és ágain kifehéredés elváltozást észleltem, ez valami betegség vagy ?

  köszönöm.

  Laci

  thumb
 6. Dr. Varga Mária

  A nektarin levéllyukacsosodását a levéllikasztó betegség okozza, ami elég súlyos. Letermés után permetezze meg Bravo vagy Dithane gombaölő szerrel. Lombhullás idején használjon Bordói levet 2%-os töménységben.
  A körte levélzsugorodását kártevő okozza, ellene használjon Mospilant, egy alkalommal.

 7. B. Árpád

  Már a körtefa néhány levelén is jelentkezik a zsugorodás.

  thumb
 8. B. Árpád

  Már a körtefa néhány levelén is jelentkezik a zsugorodás.

  thumb
 9. B. Árpád

  Üdvözlöm,

  Nektarin barackfa levelein lyukak jelentek meg, illetve némelyik levél van hogy összepöndörödik, zsugorodik, volt olyan év, hogy szinte az összes levelén ez a probléma jelent meg, ez valami betegség, gomba? Mivel védekezhetek ellene? Képeket teszek fel.

  Köszönöm!
  Árpád

  thumb