Kis elwoodii tuja felélesztése

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Bődi Gábor. Mikor, hogyan telepítettek? Milyen a talaj? Kapott vizet? Tápanyagot? Mit és mennyit?

#42483
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Sipos János. A fagyás és a kiszáradás között nem igen van külsőleg különbség. örökzöldeket célszerűbb mindkettő nagy valószínűsége miatt tavasszal ültetni.

#42482
Gábor Bődi

Boróka barnulás!
Újonnan telepített borókán néhol a képen látható barnulást fedeztünk fel, amit levágtunk! Mi okozza ezt? Mi a teendő?

#42289
János Sipos

Marhatrágyával trágyáztam a gödröt, arra vékony földréteget szórtam, majd ment bele a kis tuja, a cserép földjével együtt.
Az hogy elfagyott, vagy elszáradt, miben különbözik kinézetre? Csak a fő szárig vágjam le a leveleket, vagy a szárat is vágjam vissza a talajig is akár?

#42235
Pap Edina Szaktanácsadó

Sövénytelepítésére 40-50 cm-snél kisebb növényeket nem szabad kiültetni, ezek még csak félkész növények. Örökzöldek ültetésére a tavaszi időszakot ajánlom. Mivel trágyázott ültetéskor? Az éretlen trágyával is ki lehet perzselni a növényt, de a szárazság és a kemény fagy lehet leginkább a pusztulás oka. Az elfagyott részeket mindenképpen vágja vissza, és ne tegyen mást, mint száraz időben öntözze a növényeket, pótolja a hiányt.

#42221
János Sipos

Üdvözlöm!
Tavaly késő ősszel ültettem 15 db kis, 20-30 cm-es tuját, amikből sövényt szeretnék. Sajnos a télen lebarnultak, valószínűleg kiszáradtak a homokos talajban. Az ültetéskor trágyáztam a földjüket. Néhánynak a töve még éppen zöldellik, de egyébként a teljes magassága száraz. A fagy miatt csak nagyon ritkán locsoltam meg.

Meg lehet menteni még őket? Mivel próbálkozhatok? esetleg metszeni érdemes lenne, vagy visszavágni?

Nagyon köszönöm válaszát előre is!

Üdv: János

#42204