gyomirtás

Pap Edina

Kézi permetezővel közvetlenül a tarackra permetezze a glifozát hatóanyagú gyomirtó szer-oldatot (Glialka, Medallon, stb). Ha nem éri a hagymás növény zöld részeit, nem árt neki, mert csak levélen szívódik föl, talajon keresztül nem.

#20797
István

Tisztelt válaszadó

Van egy olyan problémám, hogy a liliomok között egy két ágyásban nagyon elszaporodott a tarack. Nem tudom, hogy van e olyan gyomirtó amit lehetne használni ? Akkor amikor a liliom és a tulipán hagymák a földbe vannak.
Nem szeretném, hogy a liliom hagymáknak baja legyen ,mert tizennégy évi munkám veszne oda . Ezeket én szaporítottam jelenleg már el száradtak a liliom szárai úgy 14 -15 cm mélyen vannak az anya hagymák .
Az idei sarj hagymák a földfelszínén is és kb. négy öt cm mélyen találhatók..

Előre is köszönöm a választ. ,István

#20778
Pap Edina

Fel kell szántani a területet a termőföld elterítése előtt, amivel a gyomirtás egy részét elvégzi. Majd a termőföldet be kell forgatni, beöntözni, és kikeleszteni a gyomokat, amiket Glialkával le kell permetezni (akéár többször is), de úgy, hogy a fiatal csemetékre ne sodródjon rá a szer. A növények tövénél kapálás célszerű. Ezeket el tudja végezni a nyáron, és szeptembetben füvesíthet. Akkor célszerű.

#10386
Bogátiné

Telkünkön füvesítés előtt gyomirtás szükséges, de a facsemeték fél éve lettek elültetve. Milyen gyomirtót javasolnak, hogy a fák ne károsodjanak? Füvesítés előtt termőföldréteg kerül a talajra.
Az is érdekelne, hogy összel vagy tavasszal füvesítsek?
Válaszukat köszönöm, Bogátiné

#10322