Fák betegségei

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Gábor! A fűz ne túl hosszú életű fa. Az árnyékoltság okoz a lombkorona belsejében kopaszodást.

#34529
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Eszter. Kérem, próbálkozzon újra a képek feltöltésével kisebb méretben. A pálmalevelű juhar nem szereti a tűző napot.

#34528
Gábor Győrfi

Még 1 képet csatolok a fűzfáról...

Köszönöm válaszát.

#34497
Gábor Győrfi

Kedves Edina, csatolnék néhány képet a fűzfánkról,amelynek lombja aggasztóan megritkult. Sajnos kb. 2-3 évben folyamatosan vannak elszáradó ágak,továbbá a lombja-főleg a belső részeken-erősen ritka.
Ez vízhiányra utal, vagy netán másra?

Köszönöm
Győrfi Gábor

#34496
Eszter Hegedüs

Tisztelt Tanácsadó!

Két problémával keresném meg
1. Szép koros, eddig teljesen egészséges fenyőimen (Abies-ek, kb. 20 éves fák) úgy egy hete a fenyő tűk vöröses-sárga elszíneződése és leszáradása lett megfigyelhető. Először csak egy fán, majd továbbterjedt a többire is. Ez elsősorban a törzshöz közeli belső ágakon jelent meg. Csatolok néhány képet, amiken látható a probléma. Az elhalt vesszőkön első ránézésre zuzmónak tűnő szürke réteg figyelhető meg, valamint a tűlevelek egy részén is megtalálható egy szürkés, elporló "bevonat".
2. A fenyőkkel egy időben a Acer palmatum 'Atropurpureum' fajtájú fámon szintén jelentős ágszáradás és levélfoltosság jelent meg.
A növények Szombathelyen, védett helyen, jó levegőjű környéken, családi ház kertjében találhatók. A kertben rendszeres öntözés van (manuálisan), az elmúlt hetekben jelentős esőzések is voltak.
Tudna tanácsot adni, hogy mi lehet a probléma, és milyen kezelést, védekezést lehetne végrehajtani, hogy ne romoljon tovább a fák állapota?
Köszönöm! Várom mielőbbi válaszát!

Üdvözlettel:
Hegedüs Eszter

U.I.: Csak szerettem volna küldeni képeket, de a rendszer sehogy se engedi.

#34450
Pap Edina Szaktanácsadó

Ezek zuzmók, a fákra nincsenek káros hatással.

#31852
Bernadett Pataki

Tisztelt Gazdabolt!
Érdeklődni szeretnék, hogy meg tudnák-e mondani fényképek alapján, hogy milyen betegség támadta meg a fáinkat és mit tehetünk ellene. Sok ősfa van a kertünkben és nem szeretnénk egyet sem kivágni.
Előre is köszönöm a válaszukat.
Üdvözlettel
Pataki Bernadett

#31818