csicsóka kiirtása-lehetséges?

KÓSA ISTVÁN

CSICSÓKA CEGLÉDEN ELADÓ. Többfajta étkezésre , vadetetésre ,ültetésre 30 4670123

#31248
Simon R izabella

T.Termelő Csicsókát szeretnék venni termesztésre de a mi környékünkön nincs.Hogyan juthatnék hozzá.Kérem válaszát.Elöre is köszönöm

#31019
Debreczeni Lászlóné

Kedves Varga Katalin! Szeretnék csicsókát beszerezni, termeszteni, de sajnos a mi környékünkön nem találtam. Ha megadná az elérhetőségét szeretném Önt megkeresni. Szép napot!

#30243
Debreczeni Lászlóné

Nem tudom ki miért szeretné kiirtani a csicsókát, hisz az olvasottak alapján "ÉGI ÁLDÁSNAK" kellene tartanunk, de biztos mindenkinek meg van a saját tapasztalata. Ha tudnának nekem Szolnokra küldeni utánvéttel szivesen venném.

#30235
varga katalin

Kedves Viziné Sári Ildikó!Nekem annyi csicsókám van,hogy azzal bajlódok hogyan tudnám ki írtani!Pedig a férjem cukros,de ő sajnos nem fogyasztja,semmilyen formájában!kivéve a szirupot,amit boltban veszünk!Én bács kiskun megyében lakom,öregcsertőn,ha önt érdekli adok szivesen ingyen és bérmentve csak jöjön érte és viheti az egészet!köszönöm!

#26976
molnár györgyné

nagyon szeretnék csicsókát termelni ezért kérem ha van még önnek akkor irjon nekem én megvenném

#26611
Pap Edina

http://apromix.hu/otthon/noveny/Csicsoka-gumo-elado-444689.htm

#26480
Virág Alexandra

Üdvözlöm!Nagyon szeretnék csicsókát termeszteni itthon, mert sajnos a mi városunkban ez hiánycikk?Esetleg Ön tudna nekem eladni és elmondani hogy hogy kell?előre is köszönöm.
Tisztelettel: Szandi

#26545
Pap Edina

Totális hatású gyomirtó szerrel (pl. Glialka, Medallon, Kapazin...stb.) többszöri permetezéssel. Más növényre ne sodródjon rá a szer! Leghatékonyabb ősszel.

#22751
Norbert

Valaki tudna nekem segíteni hogy a csicsókát hogyan lehet kiirtani??? Aki tud valami biztosat az legyen szíves írja meg nekem a norbiboy@citromail.hu - ra előre is köszönöm!

#22713
Norbert

a norbiboy@citromail.hu E-mail címre írjon ha érdekli még!

#22712
Norbert

Nekem van csicsóka és nagyon szívesen adok gumót ha szükséges csak azt kellene tudnom hogy ön hol lakik én Szabolcsi vagyok.

#22711
Ódor Richárd

Úgy hirtelen egy vaterás hirdetést találtam. Igaz, ezt éteknek adja el, de elvileg az is gond nélkül kicsírázik.

http://www.vatera.hu/csicsoka_gumo_elado_161701054.html

#17916
Vízné Sári Ildikó

Kedves Kérdező!
Én nem tudom, hogyan lehet a csicsókát kiirtani, ellenben azt keresem, hogyan lehetne szerezni. Rengeteg jó tulajdonsága van (pl.jó magas vérnyomás és cukorbetegség esetén), ezért kerestem magot, de kiderült, hogy csak gumó van. Ha tudna néhányat eljuttatni, nagyon örülnék neki.
Köszönettel: Vízné

#17876
Pap Edina

Sajnos a csicsóka rendkívül agresszíven terjedő növény. Ősszel totális gyomirtó szerrel lehet leperzselni, ami a gumók egy részét is kiirtja, de nem teljesen. A talajfertőtlenítők rovarölő szerek, a csicsóka terjedése ellen nem hatnak. Egy méter mélyen függőlegesen leásott fém vagy műanyag lemezzel állítható meg a terjedés. A nem kívánt részen pedig még virágzás előtt, kis korban ássa ki a teljes növényt, hogy ne hozzon több indát és gumót.

#11947
Vargáné Blaskó Zsófia

Kedves Szakértő!

Sajnos a tavalyi év során kaptam 1 növényt, amit kezdő kertészkedő lévén elhittem, hogy "napvirág", amit tavaly tavasszal gondosan beültettem a virágoskertembe. Hajtott is szépen (sajnos) és ősz volt, mire rájöttem, hogy bizony csicsókával állok szemben. Még azon az őszön átforgattam a teljes területet (kb 25 nm) és kiszedegettem a gumókat. Idén tavasszal újra felütötte a fejét, és már az eredeti belültetési helyétől 3-4 méterre is hozott hajtásokat, de rengeteget. Ezt először kézzel szedegettem, majd amikor láttam, hogy nagyon agresszív, akkor lesz ami lesz alapon glialkával kezeltem többször. Persze az egész virágoskert jól tönkrement. Most ősszel ismét átforgatom a talajt, és már most is találtam két nagyobb (kb 5-6 cm-s) gumót még. Kérdésem lenne, hogy esetleg talajfertőtlenítéssel nem tudnám valahogy eltüntetni, elpusztítani a gumókat? Mert ahogy látom, akárhogy forgatom át a földet, sajnos mindig marad benne "tartalék" hogy újra hajtson. Ön mit tenne a helyemben? Be merjem jövő tavasszalk a kertet ültetni virágokkal, vagy még 1 évet glialkázzam folyamatosan a területet, az hatni fog?
Válaszát köszönöm!
Tisztelettel:
Vargáné Blaskó Zsófi

#11928