Betegség, vagy mi lehet ez?

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Ha a hernyókról tud képet küldeni, esetleg be tudjuk azonosítani.

 2. István Varga

  Delutan ugy dontottem megfaragom kessel az egyik lyukat, ugy erzem jol tettem egesz hosszu jarat volt mar es kifejlett hernyo. Kipucoltam, majd alaposan atkentem rovarolovel. Ezutan a tobbinel is igy jartam el. Mindegyikben volt hernyo. Remelem ezzel a lepkeknek is elvettem a kedvuket. Ha megsem, akkor valamit kitalalok rajuk. Jo lenne tudni milyen falyta lepke!? Megprobalom kideriteni.

  Udv Istvan

 3. István Varga

  Igen nagy a valoszinusege, hogy a szines lepkek rakjak peteiket a nyiladekokba. Lemosom kefevel a vedoreteget es ahogy ajanlotta lerovarolozom a lyukakat.
  Nem orulnek ha a hernyok belulrol megolnek a fat, most kezd szep lenni...
  Azert csatolok meg fotokat, hatha kozellebit tud mondani.
  Amugy figyeltem az egyik rest es feher apro forgacshullast tapasztaltam. Gondolom dolgozik valami odabennt.
  Valaszat koszonom szepen!

  thumb
 4. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  A váladék közelében lyukat is látok. Érdemes a lyuk mélységét újjal vagy alkalmas eszközzel meghatározni. A benne fejlődő hernyó elpusztítását ajánlom. A lyukba vattára felitatott tömény rovarölő szert /pl.Decis/ kell tömni, majd a kezelt területet beragasztani vagy bekötni rachel hálóval
  A kép közepén látható fehér szövedék is a lepkékhez tartozhat, tojásaikat védik vele. Ennek bizonyítására egy közelebbi éles kép kellene.

 5. István Varga

  Üdvözlöm!
  Kb 8 éves szomorú fuzfank torzsen jelent még ez a 3 fehér váladék. Apró szárnyas rovar (talán muslincafele) vannak körülötte és egy pár szép barnás fekete lepke is látogatja. Mi lehet ez, kell e kezelnünk? Vagy hagyjuk élni oket?
  Válaszát előre is koszonom!

  thumb