Öntözés

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kérjük, keresse a forgalmazót: http://www.gardena.com/hu/

 2. Ballabás Sándor

  Egy ismerős elhelyezett egy Gardena T 1030 D típusú egykörös automatikát, amelyhez kezelési-programozási útmutatót nem adott. Hol lehetne ezt beszerezni?

 3. Gölöncsér Csaba

  Tisztelt szakértő!

  Léírni eléggé nem sikerült a szerkezet működését, viszont képet nem tudok felrakni róla. Azért gondoltam erre a házilag elkészített szerkezetre, mert a kertem elég messze van a kúttól, meg a kert a domb tetején van. Így mire a szivattyú az amúgy is mély kútból felnyomja a dombra a víz ereje már elég gyenge, így semmilyen gyári öntözőt nem akartam rácsatlakoztatni. Ezért gondoltam erre a szerkezetre mert ez talán (ha működik) nem égetné le a szivattyút.

 4. Pap Edina

  Nem igen értem....viszonylag elég olcsón lehet tömlőre csatlakoztatható esőztető szórófejeket kapni, amit a talajszinten is el lehet helyezni, illetve rúdra, hegesztett lábakra (3) rögzítve magasabbra is.

 5. Gölöncsér Csaba

  Nekem is lenne egy ötletem, egy esőztető öntöző:
  egy 4-5cm hosszú lehetőleg vastagabb vascsőnek az egyik végét beheggeszteni,vékonyabb vaslemez-ből tölcsérformát készíteni majd meghegeszteni, a csúcsos végét kifúrni, hogy 1 cm átmérőlyű lyuk legyen rajta.Amint már az előbbiekben emlegetett
  beheggesztett végű vascsőbe belűlről a cső közepére egy kis vaspecket rögzítünk majd a vastölcsért belehegesztjük,a vascső egyik oldalára csatlakozót helyezünk amire a slag kerül. Az egész szerkezetet beleszúrhatjuk a földbe.

  Nem vagyok benne bisztos, hogy ez az öntözőszerkezet müködik!
  Nem tudom, hogy a tisztelt szakértő úr/nő érti-e ahogan leírtam! 6. Pap Edina

  Jó öltet, de ezt legfeljebb nyáron lehet megvalósítani a szabadban, pl. nagyon meleg teraszon, amikor a növény intenzíven párologtat. Télen a lakásban soha ne legyen tele a kaspó vízzel, csak annyit adjon, amennyit a talaj felszív.

 7. Móni

  Jó napot !

  Van egy ötletem azt kérdezném hogy jó e?
  A növényt egy agyag cserépbe ültetném de a alsó lyukat lezárnám és egy vízzel teli kaspóba tenném.
  Elvileg az agyag cserépen keresztül kapna vizet.