kókuszpálma

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Szűcs Gábor

  Tisztelt Szakértő!

  Segítséget szeretnék kérni kókuszpálma gondozással kapcsolatban. November elején vásároltam,, tudom nem ajánlott de szállítas közben tönkrement a cserepe és át kellett ültetni. Napfényes helyen ablak közelében áll a szoba höfoka kb 20 fok köruli, egy legyezőpálma társaságában van, amely látszólag jól érzi magát.Pálmáknak készult földkeverékben van és pálmáknak készült tápoldatot kap, hetente kétszer öntözöm. A párásításrol naponta kézi permetezövel gondoskodok. Mindezek ellenére a levelek kezdenek kiszáradni. Mi lehet az oka? Leheséges, higy a radiátorhoz tul kozel lenne? Kb. 2 méter, vagy más oka lehet?

  Köszönettel
  Gábor

 2. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Romhányi Éva!

  Roppant fényigényes növény, egész évben igényli a fényt. Télen 15-18 °C hőt igényel. Folyamatosan magas páratartalmat kell biztosítani a számára. Hetente kétszer öntözze, a növekedés időszakában, fontos, hogy ne hagyja kiszáradni a talaját. De ügyeljen arra, hogy ne öntözze túl és ne álljon alatta a víz. Öntözze alulról, ami a tálkába marad felesleges víz, azt pedig öntse ki.
  Egyébként az egyik olyan növény, amit a legnehezebben lehet tartani. A kicsírázott magonc 3 évig a dióból él, belőle táplálkozik, ügyeljen arra, hogy ne sérüljön. Ne ültesse át, mert azzal könnyen elpusztulhat. Nem viselik jól a gyökerek a bolygatást. Ne használjon csapvizet!

 3. Romhányi Éva

  sziasztok.kókuszpálmát szeretnék venni az a kérsésem át kell e ültetni és milyen tőzeges talajba mert van natúr fehér fekete...kb ekkora lehet ...Előre is köszönöm

  thumb
 4. Pap Edina

  Úgy vágja le a leveleket, hogy a tő ne sérüljön. Ha meleg helyen nem kiszárítva és nem túlöntözve túlélte a telet, tavasszal újra hajt.

 5. Gyurkovics Tímea

  Kedves Pap Erika!

  Van egy kókuszpálmám,csodaszépen fejlődött eddig...
  sajna megfázott és az összes levele elszáradt.
  kérdés:mit tegyek,hogy jövőre újra életet lehelhessek belé?levágjam a leveleit?ha igen pontosan hol érdemes?ezután mi a teendőm vele?

  várom válaszát
  üdv
  Tímea

 6. Pap Edina Szaktanácsadó

  http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=266

 7. Ildikó

  Tisztelt szakértő!

  Segítséget szeretnék kérni. Kb. 1-2 hónapja elkezdett barnulni a kókuszpálma levelének csúcsa, utána egyre lentebb haladt a barnulás, majd a végén tulajdolnképpen elszáradt a levél. Most újabb kettő levélen veszem ugyanezt észre.
  Mi lehet a gond?
  Köszönöm segítségét!
  Üdövzlettel:
  Ildikó

 8. Pap Edina Szaktanácsadó

  A kókuszpálma nehezen tartható növény! A sikeres tartásához magas páratartalomra (70-80%), sok fényre és magas hőmérsékletre van szüksége. A tűző naptól és a talaj kiszáradásától óvni kell. Az öntözést lehetőség szerint lágy vízzel végezzük (ioncserélt, desztilált, felforralt vagy esővíz). Mivel magoncról van szó, az első néhány évben a tápanyagokat a dióból veszi fel, ezért nem szükséges átültetni. Ha a gyökérzet átveszi a tápanyagfelvétel szerepét, akkor a dió elrohad. A növény tövénél a diót nem szabad mozgatni, a növényt télen ne érje huzat, a talaj legyen mindig nedves, de a túlöntözéstől óvjuk. Sok fényt és magas páratartalmat kíván. Lakásban, főleg télen ezt nagoyn nehéz számára biztosítnaunk! Tápoldatozást csak pár éves korban kezdjük.

 9. Roland

  Abban kérném a segítségüket, hogy hogyan kell öntözni egy kókuszpálmát? Alulról, vagy fölülről, vagy esetleg más módszerrel? Elég-e aza fény, amely a szalagfüggönyön átszűrődik?
  Milyen tápoldat ajánlott hozzá?

  Válaszaikat előre is köszönöm!