csepegtetőcső

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  A csepegtetőszalag (varrott tömlő) gyorsan tönkremegy. Újra kell cserélni. A házilagos lyuggatás egyenetlen vízeloszlást eredményez. Savazással (foszforsav, citromsav lehet az ilyet megelőzni, amit a tápoldatozó tartályba kever be. Vannak eleve savazó hatású műtrágyák is, megelőző jelleggel.

 2. Bakti István

  Használatban lévő csepegtető szalagomban dugulások vannak,a kérdésem az lenne hogy mivel tudnám meg oldani a dugulást?
  Valamilyen szerrel,ami nem károsítja az állományt?

 3. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves Hegyiné. A felszedett csepegtetőrendszer savazással lehet vízkőteleníteni még a szezon előtt. A legkíméletesebb a 20%-os ecet, de helyben elvégezve ez is kárt tesz az epernek.

 4. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kedves László. A legolcsóbb megoldás házikertbe a varrott tömlő. A gerincvezetékhez KP cső, illetve az elágaztatáshoz ( a sorszélességnek megfelelően) T-idomok kellenek. Illetve bilincsek, drótok.

 5. Hegyi Ferencné Mária

  Földiepret termelek és a közte lévő csepegtetőszalag luklyai vizkövesek. hogyan lehet vizkőmentesiteni hogy az epernek ne ártson.A viz 1000les tartályból folyik a csőbe.Köszönettel .Hegyiné

 6. Sipos László

  Feleségem konyhakertjét, amely ágyásokból áll csepegtetőcsővel szeretném vízzel ellátni.Szivattyúval tudom megoldani a víz ellátást.Milyen csövet, és idomokat,elosztót kellene vásárolnom.
  Köszönettel:Sipos László (sipihoho@gmail.com)