Tuja erecta viridis

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Kovács Dávid

  köszönöm válaszát. megteszem az ajánlott lépéseket. több tuja van egymás mellett ( smaragd erecta viridis) valamit blue arrow boróka is. gondolom őket is permetezzem le.

 2. Dr. Varga Mária Szaktanácsadó

  A képen látható növény bizony csaknem "halálra ítélt". A törzsön lévő púpok és a nedv folyás semmi jót nem jelent. A törzstől kiinduló hajtások száradása a víz és tápanyag-felvétel akadályoztatásának következménye. Ha a kivágott tuját kézbe venné, lehántva a kérget, felvágva a púpokat az alábbi látvány tárulhat a szeme elé:
  1. lyukak - kisebb-nagyobb méretűek - is láthatók - szú vagy farontó lepke hernyójának kártételére utal /erre kisebb az esély
  2. a púp kérge alatt sötét színű elváltozás látható - gomba vagy baktériumos betegség. A tünetmentes növények védelmére a tavaszi új hajtásvégek megjelenésekor Score+Antracol permetezés két hetente minimum két alkalommal. A permetlébe 0,2 %-os keserűsót is érdemes bekeverni. Ősszel még kt alkalommal rezes permetezés szükséges - pl.Cuproxat ,5 %-os oldatban

 3. Kovács Dávid

  3. Kép....

  thumb
 4. Kovács Dávid

  Másik kép

  thumb
 5. Kovács Dávid

  Kedves szakértő.
  A fent nevezett tujáim elkezdtek száradni. A hajtásokon a törzstől kifelé haladva elszáradnak a levelek. A végén szépen hajt de közben meg szárad. Van amelyiknél az egész törzsrész elszáradt . Ezt kivágtam. A törzsön púpokat véltem felfedezni valamit nedvedzik, gyanta folyik ki a törzsből. Nem tudom mi okozhatja de nem szeretném ha mind elhalna. Egyet már ki kellett dobnom most lassan egy másik is a sorsára jut. Mivel permetezzem őket? Vizet kapnak bőven tápabyag utánpótlás is tujatáp formájában.

  thumb