Cserjés pimpó

Pap Edina Szaktanácsadó

A sárga-fekete "bogarak" katicabogár-lárvák, amik a látható liszteskéket fogyasztják. Ennek örüljön. A vörös "kukacról" kérnék egy közeli éles képet.

#47693
David Pap

Pimpón vörös kukac.

#47621
David Pap

Tisztelt szaktanácsadó!
A pimpónkon az alábbi fekete-sárga bogarakt jelent meg.
Mik lehetnek ezek? A leveleken fehér serkék (?) is vannak. A levél kissé pöndörödik, szárad. A napokban sok csapadék esett, gondolom a kártevők is elszaporodtak. Tegnap Mospilannal permeteztem, ma egy vöröses kukacot is felfedeztem.

#47620
Ákos Varga Szaktanácsadó

Kedves Zsuzsanna!

A károsított bimbók ellen már nem lehet védekezni. Ha úgy látja, hogy tovább növekszik a megrágott bimbók, akkor egy Mospilannal (felszívódó szer) való védekezést meg lehet próbálni.

#43530
Zsuzsanna Konczné Kovács

Kedves Ákos! Van rágásnyom a bimbókon, szabályos kör alakù lyuk van némelyiken. Ezeket a torz bimbókat eltavolítottam. Kell még mást tennem? Köszönöm a válaszát.

#43487
Ákos Varga Szaktanácsadó

Tisztelt Konczné Kovács Zsuzsanna!

Kérem nézze meg közelebről a bimbókat és lát e az oldalán bármilyen rágásnyomot a bimbóba? A cserjés pimpónak viszonylag kevés károsítója van, részben ezért kedvelt növény. Érdemes a szemmel látható torz bimbókat eltávolítani.

#43473
Zsuzsanna Konczné Kovács

Utolsó kép

#43458
Zsuzsanna Konczné Kovács

Még egy kép

#43457
Zsuzsanna Konczné Kovács

Tisztelt Szaktanácsadó! A cserjés pimpóm alig virágzik. A bimbói elszaradnak, és olyan, mintha megrágná vmi őket. Ha mégis hoz virágot, annak is szakadozottak a szirmai. Mi lehet a baj? Mellékelem a fotókat. Köszönöm a választ.

#43456