Clematis betegség

Pap Edina Szaktanácsadó

Legfőképpen a Clematis igényeinek megfelelő körülmények között tartsa, ami rö9viden: Meleg fej, hideg láb...azaz a hajtások és a virágok napfényen legyenek, de a tövét bőségesen öntözni és árnyékolni kell, mulcsozással hidegen kell tartani. Az iszalag nagyon tápanyagigényes, ezt sokan elfelejtik. A beteg részeket el kell távolítani.

#43335
Tünde Hegedűs

Kedves Edina! Köszönöm és azonnal intézkedem is az ajánlott kezelésre vonatkozóan. Nem nagyon találok a neten irodalmat erről a betegségről. Köszönettel vennék részletesebb tájékoztatást, hogy mivel állok szemben.

#43138
Pap Edina Szaktanácsadó

Az iszalag fómás betegségre gyanakszom. Ellene Amistar szabadforgalmú felszívódó készítmény javasolható.

#43121
Tünde Hegedűs

Már egy tövet ki is ástam és kidobtam, mert virusos betegségnek véltem. Sajnos annak már csak ilyen, szirom nélküli, deformált virág maradványai voltak csak.

#43085
Tünde Hegedűs

Úgy tűnik, hogy a porzók és bibe belső szervek megmaradnak, ki tud nyílni a bimbó, de a szirmokat károsítja valami és vagy teljesen deformált lesz, vagy szinte nincs is.

#43084
Tünde Hegedűs

Sajnos nincs egészséges bimbó rajta. Mind ilyen fertőzött.

#43083
Ákos Varga Szaktanácsadó

Kedves Hegedűs Tünde!

Kérem, ha van lehetőség arra, hogy egy tünetes bimbót vágjon félbe és arról csatoljon egy képet, valamint a levelekről is. Köszönöm szépen!

#42852
Tünde Hegedűs

Egy másik fotót is csatolok a clematis bimbo károsodásáról az alábbi kérdésemhez kapcsolódva

#42831
Tünde Hegedűs

Szeretném tudni, hogy a fotók szerinti betegséget mi okozza a clematis növényem bimboin és milyen vegyszeres védekezést használhatok.

#42830