Fűmagválasztás.

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Kifejezetten golfozás céljára, vagy általános kerti, sportolásra alkalmas gyepet szeretnének. javaslom a Supreme keveréket:
  http://www.gazdabolt.hu/mag/fumag/professzionalis-fumag/T07732-Scotts-Everris-fumag-Supreme-10-kg
  A golfgyep merőben más összetételű, azt inkább gyepszőnyeg-telepítéssel javaslom kialakítani. Ne tévessze meg a Golf márkanévre keresztelt fűmagkeverék.

 2. DR SZÁMEL JÁNOS

  Kedves Edina!Gyep telepítésre készülünk,kb.1000 négyzetméteren,ahol korábban sport gyep volt,melyből a szélesebb levelű fajták uralkodtak el nagy foltokban,nem szeretnénk ismét ilyet.Napos,nem fényvédett a terület,vezérelhető öntözőrendszerünk van.Milyen fűmagot ajánlana,ami esztétikusabb,tűző napot bíró,a golfhoz hasonlóan taposható gyepet eredményezne.Köszönöm a segítségét!Dr Számel János/06305399742/

 3. Pap Edina Szaktanácsadó

  Nem tudom, hogy milyen összetételű a gyepszőnyege, de sport magkeverékkel nem hibázik nagyot, de akkor az egész területet felül kell vetni, a foltokat sűrűbben. A fűmagkeverékből azok a fajok maradnak tartósan fenn, amelyek az adott viszonyokat jobban bírják, ezért fordul elő, hogy ugyanazon keverékből árnyékos helyen "más kinézetű gyep" lesz, mint napon. A felülvetéssel várja meg a nyár végét. A fenntartásra, és főleg az öntözésre figyeljen oda. Ritkán (heti 2 alkalommal) nagy vízadagokkal öntözzön. A felület ne legyen folyamatosan nedves.

 4. Kozák Péter

  Kedves Edina!

  Egy évvel ezelőtt marchfeldrasen gyepszőnyeggel lett leterítve a kertem. Gombásodás miatt több ízben is permetezve lehet már azonban néhány helyen menthetetlen lett a fű. Próbáltam kiegészíteni bárhol kapható fűmaggal, de mivel nem ugyan az a fűmagkeverék ezért kicsit de észrevehetően "más" lett a fű.

  Kérdésem lenne, hogy a marchfeldrasen gyepszőnyeg fűmagkeverékét kereskedelmi forgalomban meg lehet-e vásárolni? Önök rendelkeznek-e ezzel a fümagkeverékkel?

  Tisztelettel:

  Kizák Péter

 5. Pap Edina Szaktanácsadó

  A Supreme átmeneti jellegű, mutatós és strapabíró is. Színe szép smaragdzöld. Mindez persze függ a megfelelő fenntartó műtrágyázástól; tavasszal a nitrogénesebb, zöldítő hatású javasolt ( http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T06209-Scotts-Everris-Maintenance-Rovid-hatastartamu-gyepfenntarto-25-05-12-2-3-honap-15-kg), míg nyáron a káliumosabb, a stressz és téltűrést fokozó: http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T02315-Scotts-Everris-Pre-Winter-Oszi-teli-gyepkondicionalo-14-05-21-2MgO-15-kg

 6. Német Ferenc

  Kedves Edina!
  Köszönöm a tanácsait!
  Azt szeretném kérdezni, hogy az Ön által javasolt Supreme fűmagkeverékből, inkább pázsit lesz, vagy sportfüves jellegü gyep? A színére is kíváncsi lennék, inkább világos, vagy sötétebb?
  Köszönöm.

 7. Pap Edina Szaktanácsadó

  Az Everris Landscaper Pro Supreme lenne erre a célra megfelelő. 3 dekával számolva négyzetméterenként a 10 kilós kiszerelés kellene. http://www.gazdabolt.hu/mag/fumag/professzionalis-fumag/T07732-Scotts-Everris-fumag-Supreme-10-kg
  Az első, de inkább a második nyírásig ne használják. Ha ez túl macerás, mert már ott laknak, akkor a területe füvesítését szakaszonként kell elvégezni. Javaslom, hogy a homokos talajon a vetés előtt a felső 1-2 cm-s réteghez keverjen vízmegtartást segítő Zeba Parkmestert nagy adagban (1 kg/100 m2). Szintén közvetlenül a vetés előtt (Zeba után vagy előtt) starter gyepműtrágya bedolgozását javaslom szintén a fel 1-2 cm-s talajrétegbe.http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T06190-Scotts-Everris-New-Grass-gyepstarter-20-20-08-2-3-ho-15-kg?filter_name=new%20grass. Gyenge talajon folyamatos gyepműtrágyázás javasolt. A homok talaj nem gond, rendszeres tápanyag-utánpótlással, és a Zeba éves felülszórásával (elég akkor már 0,5 kg/100 m2) szép gyepet lehet rajta kialakítani a javasolt keverékkel.

 8. Német Ferenc

  Tisztelt szaktanácsadó!
  Fűmag kiválasztásában szeretném segítségét kérni.Szeretnék puha, smaragdzöld pázsitot nevelni a kertemben,ami esztétikus, lehetőleg minél kevesebb széleslevelű fajtával.Bírnia kellene a taposást, de nem sport magkeverék minőségben.Az Everris választékát nézegettem eddig.
  A terület kb 350m2 inkább homokos talaj, napos fekvésű, rendszeres öntözés, nyírás megoldott.
  A nehezítés, hogy egy része garázs előtt lesz vetve, műanyag gyeprácsba. A többi részen alkalmanként gyerekek is játszanának rajta, és van két kutyusunk is, amik naponta néhány órát használnák.
  Tudna esetleg ajánlani számomra megfelelő fajtát?
  Köszönöm.