Füvesités

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  Nem tudom, hogy milyen összetételű a gyepszőnyege, de sport magkeverékkel nem hibázik nagyot, de akkor az egész területet felül kell vetni, a foltokat sűrűbben. A fűmagkeverékből azok a fajok maradnak tartósan fenn, amelyek az adott viszonyokat jobban bírják, ezért fordul elő, hogy ugyanazon keverékből árnyékos helyen "más kinézetű gyep" lesz, mint napon. A felülvetéssel várja meg a nyár végét. A fenntartásra, és főleg az öntözésre figyeljen oda. Ritkán (heti 2 alkalommal) nagy vízadagokkal öntözzön. A felület ne legyen folyamatosan nedves.

 2. Kozák Péter

  Kedves Edina!

  Egy évvel ezelőtt marchfeldrasen gyepszőnyeggel lett leterítve a kertem. Gombásodás miatt több ízben is permetezve lehet már azonban néhány helyen menthetetlen lett a fű. Próbáltam kiegészíteni bárhol kapható fűmaggal, de mivel nem ugyan az a fűmagkeverék ezért kicsit de észrevehetően "más" lett a fű.

  Kérdésem lenne, hogy a marchfeldrasen gyepszőnyeg fűmagkeverékét kereskedelmi forgalomban meg lehet-e vásárolni? Önök rendelkeznek-e ezzel a fümagkeverékkel?

  Tisztelettel:

  Kozák Péter

 3. Pap Edina Szaktanácsadó

  Figyelembe kell venni, hogy az új földben is vannak gyommagvak, amik előbb utóbb kikelnek. Javaslom, hogy a nyár teljen a gyom folyamatos kelesztésével és 2-3 leveles korban - még virágzás előtt!! - folyamatos leirtásával, és augusztusban füvesítsenek.

 4. Baranyi Csabáné

  Tisztelt Tanácsadó!kérdeznem ha hozunk rá uj fold réteget az alsó réteget gyomirtózhatjuk?

 5. Pap Edina Szaktanácsadó

  A gyomirtózás után 2-3 hét múlva lehet füvesíteni. Kérem a technológiával kapcsolatba tájékozódjon cikkeink között: http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb&category_id=14
  http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=3&page_id=57
  http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=3&page_id=52
  Egyéb konkrét kérdésben, szívesen állunk rendelkezésére a fórumon.

 6. Baranyi Csabáné

  Tisztelt tanácsadó!szeretnénk kertünket füvesiteni csak nem tudjuk hogy kellene hogy jo legyen.A gyomirtozást elvégeztük elég gazos volt.Most az elszáradt gazokat kitakaritom utána gondoltam mégegyszer lepermetznénk pendigan nevű vegyszerrel a kelő gazok ellen termeszetesen a megfelelő talajforgatás után.Jól tennénk e? Mennyi idő mulva vethetnénk a fűmagot?talajjavitonak mit javasol?