mohásodás

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Barsi László

  Elég nagy gyepterületem van ( kb.200-250 négyzetméter)

  Kb. 50 % árnyékban. Állítólag vastartalmú permetszerrel ki lehet irtani a mohát. Kérdésem: való igaz ez, mert én megprobáltam a FITOFERR nevü vaskelát porral permetezni, de nem sok eredménye volt.

  Kérem, ha valakinek van ebben a témában tapasztalata küldjön emilt a fent cimre

  Köszönettel B.L

 2. Pap Edina Szaktanácsadó

  Úgy látom, hogy januárban is kérdezett a gyep mohásodásával kapcsolatban, amit akkor meg is válaszoltam. Kérem tekintse meg!
  Meg kellene vizsgálni a talaj kémhatását, mert lehet, hogy a gombakomposzt savanyított a talajon. Az is lehet, hogy a kiszórt trágya vastag, nemezes réteget képezve levegőtlenné tette a talajt. Kora tavasszal mindenképpen gyepszellőztetés elvégzését javaslom. A gyepet nem kell minden évben szerves trágyázni.

 3. Vadász Aranka

  Tisztelt Cím!
  Kérem segítségét abban, hogy tavaly egy elég erős mohásodás indult meg a telken a fű és a vetemény területén. Évek óta van tulajdonunkban az adott telek, eddig nem tapasztaltunk ilyen jelenséget. Elképzelni nem tudom mi okozza, mert rendszeresen műveljük a talajt, ill. a füves felületet. Nem tudom van-e összefüggés, de 2003. őszén a veteményes területen gombatrágya lett beásva a talajba. Korábban mindig kertészetből vásárolt zsákos marhatrágyát használtunk. Talán ez boríthatta fel a taljaban lévő mikroorganizmusok egyensúlyát?
  Kérem, adjon tanácsot, mit tudok tenni?
  Üdvözlettel és köszönettel:
  Vadász Aranka