metszés, vizelvezetés

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina Szaktanácsadó

  A Bougainvillea (murvafürt) téli lombhullása természetes. 10-15 fokon célszerű teletetni, és a téli időszakban egy-egy alkalommal, ha a föld teteje kiszáradt, 1-2 deciliter vízzel kell csupán megöntözni. Az utolsó fagyos napok után, május második félétől vigye ki a növényt a szabadba (a március még korai!) Előtte, április közepétől, ha jó az idő, napközben néhány órára kiteheti edzeni a növényt, de éjszakára mindenképpen vigye be. Ekkor már lehet egy kicsit többet öntözni. Metszeni a kihelyezéskor kell, és a tápoldatozást is el lehet kezdeni virágzó balkonnövényeknek készült tápoldattal. Az öntözést nyáron sem szabad túlzásba vinni, csak annyi vizet adjon, amennyit a közeg felvesz. A murvafürt számára a laza szerkezetű közeg a megfelelő. Átültetéskor (amit elgenedő 2-3 évente megtenni) az általános virágföldet némi rostos tőzeg bekeverésével lazíthatja.

 2. csontos andrea

  Kedves Szakértő!

  Több kérdésem is lenne.
  Van egy 2éves bougainvillea-m jelenleg levelek nélkül ,mivel lehullottak valószinű sok vizet kapott(kertész mondta) most már kiszáradt a földje és új rügyei is vannak, most csak fás szárai vannak.

  Azt szeretném megkérdezni,hogy mikor metszem meg az ágait még most februárban vagy várjam meg a jobb időt és március környékén? és később is (többször) kb. májusban is meg lehet metszeni,hogy minél sűrűbb és virágosabb legyen?kell-e homokot v. duzzasztott agyagot/kavicsot tenni a cserépbe a vizelvezetés miatt?


  Eőre is köszönöm a segítségét
  Cs. Andrea