kullancs elleni permetezőszer

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves M. Dénes!
  Én még nem hallottam róla. De ha lesz ilyen, és a tudomásomra jut, akkor beírom ide a fórumra.

 2. Merczel Dénes

  Kedves Katalin! Most olvastam a "Vadászlap" oldalon http://vadaszlap.hu/2017/06/22/uj-ellenszer-kullancsok-ellen/ hogy végre forgalomba hozzák a "Kullancsgomba" nevű szert. A kérdésem az hogy hol lehetne megvásárolni?

 3. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Gebe Zoltán!
  Igen, ez így van nincs jelenleg ellenük engedélyezett szer. Rovarölő szerekkel? A kullancsok nem rovarok! A rovarok egy osztály és a kullancsok nem oda tartoznak! A kullancsok a pókszabásúak osztályába tartoznak.
  Ne, terhelje a kijuttatásukkal fölöslegesen a környezetet.

 4. Szalay Zsolt

  Gebe Zoltán!

  Sajnos ami volt permet, Actellic azt az EU betiltotta. Lehet kullancsot írtani, de úgy kell összerakni különböző rovarirtókból. Én magam is ezzel foglalkozom ha megkeres tudok segíteni.
  Címem: rovarirtas.gyor@gmail.com

 5. Gebe Zoltán

  Tisztelt Antics Katalin
  Mi értendő az alatt, hogy " nincs engedélyezett szer kullancsok ellen"
  Semmilyen rovarölő szerrel sem szabad kullancsot irtani? Más helyeken a Decis és a Bi58 használatát ajánlják. Hogy is van ez?

 6. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Sipos Edina!
  Ez azért nem így működik! Milyen kultúrára akarja kiszórni, kijuttatni? Várakozási időket mindenűt be kell tartani. Addig nem mehet oda senki, a kutya sem!

 7. Sipos Edina

  Üdv! Ha jól tudom még mindig nem szabad az eu törvényei miatt hivatalosan kullancsot irtani de olvastam hogy több esetben ezt a Decis szert ajánlották rá. Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a kertben kutya is van (még kölyök, 6 hónapos, de nagytestű) akkor is használható ez a szer? Mert hogy nem tudom megoldani hogy ne engedjem ki, nem hajlandó már a házban megmaradni....Illetve ha a kutyára ez nem veszélyes milyen keverési arányban kell használni? Köszönöm

 8. D István

  Az uniós rendeletre hivatkozva tiltották be az actellicet, de érdekes mert a környező országokban kapható minden kiszerelésben. De nem politizálok inkább :-D

 9. Antics Katalin Szaktanácsadó

  Kedves Nagy Lajos!
  Mivel nincs engedélyezett szer kullancsok ellen, így nem javasolhatok Önnek hivatalosan semmit!

 10. Nagy Lajos

  Idén most csinálom másodszor az udvarom kezelését kullancs ellen, az eredmény meglepően jó. Lefújtam a kerti örökzöldeket is, a legyek és egyéb zavaró bogarak szinte teljesen eltűntek.
  Ők segítettek: rovarirtas.gyor@gmail.com

 11. ChemTech

  Tisztelt Érdeklődők!

  Indokolt fertőzöttségi mértéktől alkalmazzanak vegyszeres rovarírtást!
  Kifejezetten ilyen célra nincs engedélyezett szer, de több növényvédelem használt vegyszer hatékony lehet. Eljárás során nagyon fontos a kezelendő terület növénnyel való borítottsága illetve annak magassága , sűrűsége. Dimetoát hatóanyagú vegyszer /Danadim Progress / 15ml vegyszer adagolás 10 L vízhez jól írtja a rovart. A permetezéses kezelést többször kell ismételni a teljes kezelendő területen, mert jelen esetben kontakt szerként fog érvényesülni , valamint a lombozat között fog a párolgás miatt némileg "gázosodni".
  A Cyperkill sem rossz megoldás, csak önmagában nem megfelelő. A szer egy másik szerrel való kombinálásával annak hatását fokozza.
  Gázosodó hatású vegyszerekkel is hatékonyan lehet védekezni, de ezek felhasználása kizárólag az ide vonatkozó jogszabályok betartásával lehetséges.
  Lehetséges permetszerként még a Dursban Delta CS lehet megpróbálni ugyanis rendkívűl jó légzési méreg.

 12. Toth Péter

  Most hogy így nyár vége van, ismét megjelentek nálam is a kullancsok. Végeztettem kullancs irtást az udvarban, ami tényleg nem került sokba, és igen csak meglepődtem az irtás hatásosságában. Szerintem ha valakit tényleg érdekel, nyugodtan érdeklődjön a rovarirtas.gyor@gmail.com címen
  Korrekt segítséget kaptam.

 13. Simon Mihály

  Kedves Zsolt!
  Minket is érdekelne az anyag! Tegnap aházunk előtt játszottak a gyermekeink és 30 kullancsot kellett kiszednünk! Kérjük, hogy írjon a simon.mihaly@postafiok.hu címre, hogy felvehessük a kapcsolatot!

  Köszönettel: Mihály

 14. Dózsa György

  bocsánat igaz ez nem tanács inkább valami más.
  Az eu.is mint bármelyik barom ország a gyógyszerlobbi érdekében tiltotta be a kullancsok elleni permetezést.mint írtad egy ampulla 5000x3=15000 / fő utána 3 évenként +3000 / fő mondjuk itt magyarországon éves szinten talán 2-3 ezer fő 2 ezerrel szoroztam ez 36 millió ft és ez csak Magyarország, na akkor mekkora üzlet ez a gyógyszergyártóknak?

 15. Szalay Zsolt

  Sajnos az actallicet betiltotta az EU. A decist nem literszám kell locsolni, ha megfelelően van bekeverve sztem nem mérgezi. De a decis csak időlegesen nyújt védelmet ( csak az éppen az udvarban lévőket pusztítja el)

 16. anyuka

  Kedves Zsolt ! Ha a kullancsokat decissel vagy actellickel permetezem, nem mérgezi a kertünk alatt lévő forrás vizét, ha a szert bemossa a földbe az eső ? Permetezés után másnap mehetünk a kertbe ?Válaszát előre is köszönöm : anyuka

 17. Józsi

  Kedves Zsolt az emil címére próbáltam írni, de nem ment át. Érdekelne a permet szer.
  Kérem keressen meg az én emil címemen.
  Köszönöm.

 18. Szalay Zsolt

  A szer természetesen legális, III. kategóriás szerekből áll össze. Tehát szabadon vásárolható bármely mezőgazdasági boltban. El érsz a rovarirtas.gyor@gmail.com címen. Üdv: Zsolt

 19. LGyörgy

  Kedves Szalai Zsolt!
  Nagyon érdekel a téma, tőled min. 120 km-re lakom Törökbálinton, gondolom konkurrenciát nem jelentenék neked. Borzasztóan idegesít ez az állat és az EU-s tiltás is, ezért szeretnék foglalkozni az irtással. Maga a tevékenység és a szer legális? Ha nem,az sem baj, köszi a válaszodat, szeretnék levelezni ez ügyben, üdv. LGy

 20. Szalay Zsolt

  Kullancs ellen lehet permetezni, udvarokat, nyaralókat.
  Idén kezdtem el Győr és környékén ezzel, és rovarirtással foglalkozni. A szer III. kategóriás rovarirtókból áll össze, tehát szabad felhasználású.
  Bárkinek szívesen segítek, ha kell elküldöm postán.

  thumb