A aaa leyland ciprus vagy a sövány fenyő

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Bólyiné Ildikó

  Köszönöm a válaszát!
  Üdv.: Bólyiné Ildikó

 2. Pap Edina

  Egy citrom kineveléséhez 30 levélre van szükség, illetve sok tápanyagra, főleg káliumra, levegős, jó vízvezető talajra, nbyáron bőslges öntüözésre, a pangó víz elkerülésével.

 3. Bólyiné Ildikó

  Tisztelt Szaktanácsadó!
  Nagyon szépen áttelelt a citromfám, rengeteg virág volt rajta, csodálatos volt. De ahogy átment termőbe,és már alakot öltöttek a a kis citromok mind lepotyogtak. Mi lehet ennek az oka?

 4. Pap Edina

  Detia Csigaölőt lehet kiszórni, szigorúan kesztyűben! Zöldségnövények közelében ne használa. Illetve csapdázni kell a csigákat.http://www.gazdabolt.hu/index.php?content=203

 5. Morvay Ildikó

  Tisztelt Szaktanácsadó!

  Kérdésem, hogy a szellőrózsámat szép számban ellepő pár milliméter nagyságú házas csigákat mivel lehet megsemmisíteni?
  Válaszát köszönettel várva
  Üdvözlettel
  Morvay Ildikó

 6. Pap Edina

  A tartósan magas talajvizet csak a mocsári ciprus (Taxodium distichum) és a mammutfenyő (Metasequoia glyptostroboides) bírja, de ezek nem éppen sövénynövények. Az időszakosan magas talajvizű nyirkos talajokat elviseli a Chamaecyparis pisifera és a Thuja occidentalis változatok. A Chamaecyparis pisifera fajták között nincsen kimondottan sövénynövény,( bár mindent lehet nyírással sövénynek nevelni). A legmegfelelőbbnek ezek alapján a Thuja occidentalis oszlopos fajták. Ajánlom, hogy ültetéskor 5-10 cm-rel magasabban ültessék a földlabdát.

 7. Tanka Tamás Ádám

  És a Leyland ciprus bírja a vizes talajt mert olyan helyre lessz ültetve ahol elég jól vizes a talaj sőt a talajviz is elég magasan szokott lenni?? Jó lenne ha olyan sövénynövényt találnák ami sűrü és jól bírja a vizes talajt. kérem segítsen .

 8. Tanka Tamás Ádám

  köszönöm szépen a választ.

 9. Pap Edina

  Az a metszéstől, tartástól, a környezeti viszonyoktól és a talajtól is függ. Én a leylandiit javasolnám, a sövényfenyő a párásabb vidékekre való.

 10. Tamás

  Jó napot kívánok! Tisztelt Szaktanácsadó ! Kinéztem 2 növény ami közül választani szeretnék az egyik a Leyland ciprus (Cupressocyparis Leilandii) a másik a Sövényfenyő (Picea abies Heckenfichte) melyikből leszz hamarabb magas és sűrű sövény ????