kártevők elleni véd. gyüm.fákon

Szaktanács kéréséhez kérjük jelentkezzen be! Belépés
 1. Pap Edina

  Nem egészen értem a kérdést!

 2. barna simon

  jonagold almafa permetezése lemoso permetezés után,a termés megvásáért

 3. Vétek Gábor Szaktanácsadó

  Tisztelt Nagy Judit!

  Kérdése igen összetett, melyre itt, a fórum felületen nem tudunk érdemben, röviden válaszolni. Kérem, hogy növényvédelmi terv készítésével kapcsolatban érdeklődjön az organova@axelero.hu címen!

 4. Nagy Judit

  Kedves Garamvölgyi Úr!

  Megtörténtek a lemosó permetezések, amiket javasolt.
  A továbbiakban hányszor és mikor kell permetezni az alma-, ill. körtefát?

  Köszönettel és tisztelettel:
  Nagy Judit

 5. Garamvölgyi Péter

  Az almafát Bordói lé FW készítménnyel kell alaposan lemosó permetezésben részesíteni. Varasodás ellen - ha az időjárás az év első felében újra kifejezetten csapadékos lesz - bio módszerrel nem lehet védekezni. Csak réztartalmú készítménnyel lehet permetezni, azonban virgzáskor ez tilos, mert a virágokat ez perzseli. Lemosás után későbbi rezes permetezésre az Astra rézoxikloridot javasolom.
  A körtefát Agrol Plussz nevű készítménnyel kell alapos lemosó permetezésben részesíteni, 3%-os permetlé töménységben, később ugyanezzel a készítménnyel - virágzási perióduson kívül - csak 1%-os dózisban szabad permetezni. Az Ön által felvázolt tüneteket okozó kártevő a körtelevél-bolha. Az Agrol Plusszon kívül ugyanígy lehet használni pl. a Vektafid A növényvédő szert, mindkettő bio minősítésű!

 6. Nagy Judit

  Tavaly a Golden almafánkról egyetlen szemet sem sikerült szüretelnünk, mert az egész termést elvitte a varasodás. Mit lehet tenni és mikor, hogy elejét vegyük az idei pusztulásnak?
  A 2. kérdésem körtére vonatkozik. Tavasszal fekete, koromszerű lepedék vonta be a leveleit és a gyümölcsöt is. Bár termést hozott, szeretnénk kigyógyítani a fekete kórból. Kizárólag \"biogazda\" módszerek érdekelnek mindkét esetben.

  Köszönettel és tisztelettel: Nagy Judit