Indás pimpó (Potentilla reptans) irtása

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Colombus EC, Dicophar jó lehet. Alaklmazza foltkezelésben. A gyepet erősítse műtrágyázással és nem túl alacsony nyírással.

#49159
Zoltán Füzessy

Tisztelt Papp Edina!

Nagyon alaposan gondozott, 10 éves, sűrű, gyommentes gyepemben feltartóztathatatlanul nyomul az indás pimpó. Már összefüggő nagy részeken nyomja el a füvet. Évek próbálkozom szelektív gyomirtókkal, de teljesen sikertelenül. Egy korábbi szaktanácsadásában a Bofix Gardent is megjelölte ellene.
Ezzel kapcsolatban az eredménytelenség miatt még kísérleteztem is. Az előírt maximális bekeverés (20 ml / 10 l) és másfélszeres töménység (30 ml / 10 l) alkalmazása esetén egy kicsit, egy-két napra lekókadt ugyan, de utána teljesen magához tért és a fű sem sínylette meg. A kétszeres dózis (40 ml / 10 l) már hatásos volt, kivitte az indás pimpót, viszont a fű sem élte túl. (Permetezéskor a pimpó leveleinek többsége a fű szintje felett volt.)
Tud esetleg kipróbált, gyepben használható szelektív gyomirtót ajánlani ellene, ami nem a Bofix Garden és a Gyomstop. Nem szabadforgalmú szer is szóba jöhet, mert akkor megfizetek egy vizsgával rendelkező kertészt.

Köszönettel: Füzessy Zoltán

#49009