ráfüvesítés

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Egy alapos átgereblyézés, az elhalt fűszálak letakarítása és az első fűnyírás után javaslom a felülvetést. Váltakozó fényviszonyokra a Sun and Shade típust javaslom. https://www.gazdabolt.hu/professzionalis-fumag/2043-scotts-everris-fumag-sun-shade-arnyekturo-5-kg.html

#47016
E. T.

Jelenleg ilyen vékony szálú füvünk van.

#46918
E. T.

Köszönöm válaszát! Abban kérném még segítségét, hogy milyen fűmag keveréket ajánlana?
Az előző telepítést szakember végezte, de nem mondta meg a pontos típust, csak hogy sport keverék volt. Csak az Önök oldalán is rengeteg fajta sport keveréket találtam.
A kertet aktívan használják gyerekek, van egy hatalmas, 15 méter magas cseresznyefa, ami alatt kimondottan árnyékos, a többi rész napos. Öntözőrendszer telepítését tavasszal tervezzük.
Válaszát előre is köszönöm.

#46910
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Először is várja meg a tavaszt, és az első nyírást. Akkor kell nyírni, amikor a fűszálak vége visszahajlik, de ne állítsa túl mélyre a fűnyírót. Ez után lehet rászórni az azonos összetételű fűmagkeveréket. Komposztot és más szerves anyagot gyommagtartalma miatt nem javaslok. Használjon inkább starter gyepműtrágyát: https://www.gazdabolt.hu/gyep-mutragya/1408-substral-gyepstarter-5-kg.html

#46773
E. T.

Üdvözlöm! Kertünkben ősszel lett gyep vetve, talaj előkészítés és termőföld szétterítése után októberben lett csak kiszórva a fűmag tápanyaggal vegyítve. A meleg novemberi időjárásnak köszönhetően ki is kelt, egész egyenletes is, de helyenként még kicsit ritkás. Nyírni idén még nem nyírtuk. Tavasszal szeretnénk még rávetni valamennyit, hogy dúsabb legyen. Ehhez kérnék tanácsot, hogyan csináljuk. Az eddig olvasottak alapján először gyeplazítást kellene végezni, de végeredményben nálunk még nincs a fűszálak mellett semmi, se nyesedék, se moha, így nem vagyok benne biztos, hogy tényleg szükséges-e és ha igen, hogyan csináljuk. Elég egy erőteljesebb gereblyézés? Erre elég, ha rászórjuk a fűmagot és kész? Vagy takarjuk be egy kicsit pl. komposzttal vagy mással? Válaszát előre is köszönöm!

#46741