Hogy gyógyitsam meg és ápoljam a gyepet

Pap Edina Szaktanácsadó

Igen, kigereblyézhetik. A gyep viszonylag gyorsan újul, néhány hét, ha tényleg minden feltétel megfelelő.

#45887
Noémi Varga

Kedves Edina,

Köszönöm szépen a választ. Az elszáradt füvet kigereblyézhetjük az ép szálak közül? Kb mennyi idő elteltével számithatunk javulásra?

Üdv,
V. Noémi

#45857
Pap Edina Szaktanácsadó

Igen, valószínű fuzárium (nyári hópenész). Reggel kell öntözni, hogy a gyepfelület hamar fölszáradjon az éjszakai dunszt kedvez a gombának. Vegyék vissza az öntözést (nagy - 30-35 fokos - melegben is elég hetente 2-3X, de akkor egyidejűleg 15-20 mm-t) és a gyep kapjon tápanyagot.

#45835
Noémi Varga

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Az 5. emeleti teraszunkon van kb 30 nm-nyi gyeptéglás gyepfelület, a termőföld mélysége kb 30-40 cm. Tavasszal szépen nézett ki a gyepfelület, de junius elején lett rajta egy szalmásan elsárgult folt, Mire intenzivebb öntözésbe kezdtünk (a férjem mindig este öntözött), mert azt hittük, kiszáradt a fű. Azonban azóta keletkezett 1-2 újabb ilyen szalmás folt, továbbá az egész gyepfelület elvesztette a szép zöld szinét. Most elkezdtem utána olvasni a témának és ugy gondolom, talán rohad és gombás a gyep. Meg tudná kérem nézni a képeket, és tanácsot adni, hogy gyógyitsuk meg a gyepet és hogy ápoljuk a jövőben, hogy elkerüljük az ilyen problémákat?
Köszönettel,
V. Noémi

#45807