Fű utánvetés

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Balázs. Akkor javaslom az Everris Toscana keveréket. Magyar viszonyokra készült. Két fajta, az alapfajnál keskenyebb levelű nádképű csenkesz van benne az angolperje mellett.
https://www.gazdabolt.hu/professzionalis-fumag/3072-scotts-everris-fumag-toscana-mediterran-jellegu-10-kg.html

#44986
Balázs Földi

Az öntözéssel nincs probléma ,1éve automata öntözőrendszert telepítettem. Nem zavar a vastag szál , a mélyzöld színt kimondottan szeretem

#44958
Pap Edina Szaktanácsadó

Ha csak ritkán van van módja öntözni a területet, és nem zavarja a vastagabb szálú, mélyzöld gyep, akkor szárazságtűrő fűmagkeveréket ajánlok. Száraz helyen, a perzselődés megakadályozása érdekében kizárólag hosszú hatású, magas káliumos gyepműtrágyát javaslok (Everris Pre Winter).

#44857
Balázs Földi

Üdvözlöm! Van egy 600nm füvesített területen ,ami egész nap a tüző napnak van kitéve,szeretném felülvetni. Milyen fűmagot és gyeptrágyát ajánlana?

Köszönöm válaszát : Balázs

#44830
Pap Edina Szaktanácsadó

Nádképű csenkesz, ettől szárazságtűrő a keverék. Sajnos, ez egy ilyen durvalevelű fűfaj...meg kell szokni. Felülvetni lehet most ősszel angolperje-túlsúlyos sport keverékkel.

#44397
Mark B.

Még egy képet készítettem a növényről.

#44291
Mark B.

Köszönöm válaszát! Érdekes növény nőtt a fű között. Mit tehetünk ellene, hisz gyökerestül nem lehet kitépni. Csak a felásás segíthetne

#44290
Pap Edina Szaktanácsadó

Elképzelhető, hogy lesznek árnyalatnyi különbségek. javaslom a Sun and Shade típust. http://www.gazdabolt.hu/mag/fumag/professzionalis-fumag/T06193-Scotts-Everris-fumag-Sun-Shade-arnyekturo-10-kg

#44152
Mark B.

Tisztelt Gazdabolt!

Tavasszal fűvesítettünk, hellyel-közzel szép lett. Szárasságtürő sport fűkeveréket vetettünk. Sajnos vannak olyan részek, ahol sok árnyékot kap a fű, ott nem sűrűsödött be kellő képpen. Szeretnénk utánvetni, csak nem tudom, hogy ha árnyéktürő füvet vetünk az árnyékos részre, lesznek-e árnyalati különbségek. Válaszát előre is köszönöm!

#44003