Füvesités

Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Nem tudom, hogy milyen összetételű a gyepszőnyege, de sport magkeverékkel nem hibázik nagyot, de akkor az egész területet felül kell vetni, a foltokat sűrűbben. A fűmagkeverékből azok a fajok maradnak tartósan fenn, amelyek az adott viszonyokat jobban bírják, ezért fordul elő, hogy ugyanazon keverékből árnyékos helyen "más kinézetű gyep" lesz, mint napon. A felülvetéssel várja meg a nyár végét. A fenntartásra, és főleg az öntözésre figyeljen oda. Ritkán (heti 2 alkalommal) nagy vízadagokkal öntözzön. A felület ne legyen folyamatosan nedves.

#43612
Péter Kozák

Kedves Edina!

Egy évvel ezelőtt marchfeldrasen gyepszőnyeggel lett leterítve a kertem. Gombásodás miatt több ízben is permetezve lehet már azonban néhány helyen menthetetlen lett a fű. Próbáltam kiegészíteni bárhol kapható fűmaggal, de mivel nem ugyan az a fűmagkeverék ezért kicsit de észrevehetően "más" lett a fű.

Kérdésem lenne, hogy a marchfeldrasen gyepszőnyeg fűmagkeverékét kereskedelmi forgalomban meg lehet-e vásárolni? Önök rendelkeznek-e ezzel a fümagkeverékkel?

Tisztelettel:

Kozák Péter

#43581
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

Figyelembe kell venni, hogy az új földben is vannak gyommagvak, amik előbb utóbb kikelnek. Javaslom, hogy a nyár teljen a gyom folyamatos kelesztésével és 2-3 leveles korban - még virágzás előtt!! - folyamatos leirtásával, és augusztusban füvesítsenek.

#42968
Csabáné Baranyi

Tisztelt Tanácsadó!kérdeznem ha hozunk rá uj fold réteget az alsó réteget gyomirtózhatjuk?

#42961
Pap Edina Vezető szaktanácsadó

A gyomirtózás után 2-3 hét múlva lehet füvesíteni. Kérem a technológiával kapcsolatba tájékozódjon cikkeink között: http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb&category_id=14
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=3&page_id=57
http://www.gazdabolt.hu/index.php?route=information/kb/page&category_id=3&page_id=52
Egyéb konkrét kérdésben, szívesen állunk rendelkezésére a fórumon.

#42890
Csabáné Baranyi

Tisztelt tanácsadó!szeretnénk kertünket füvesiteni csak nem tudjuk hogy kellene hogy jo legyen.A gyomirtozást elvégeztük elég gazos volt.Most az elszáradt gazokat kitakaritom utána gondoltam mégegyszer lepermetznénk pendigan nevű vegyszerrel a kelő gazok ellen termeszetesen a megfelelő talajforgatás után.Jól tennénk e? Mennyi idő mulva vethetnénk a fűmagot?talajjavitonak mit javasol?

#42658