Gyomírtók

Pap Edina Szaktanácsadó

Másik kérdésénél válaszoltam a fűvetéssel kapcsolatban.
A parlagfüvet lehet, hogy még egyszer le kellene fújni.
A Casoron G már nincs forgalomban.

#41057
Titanilla Soltész

Úgy látszik régi fórumonokat olvasgattam......már nem.is lehet kapni casoron granulátumot? És van hasonló szer, csak más néven? Esetleg szlovákiába meglehet venni? Mert akkor átmennék érte! Vagy erdész megveheti? (Szombszédom az, megkérném ha megveheti) ha mégis létezik ez a szer, csak mi nem vehetjük meg, akkor kb mennyibe kerül?

#41051
Titanilla Soltész

Tisztelt szakértő!

1 hete le fújtuk gialkával a kertet már szépen száradnak a gyomok, minden sárga és szinte fekszenek a földön, viszont a parlagfüvek ott zöldelnek és magaslanak! Kérdésem 1-2 hét múlva a parlagfüvek is megfognak halni, mert most semmi nem látszik rajta!
Másik kérdésem: az idei füvesítésről már lekéstünk, még egyszer le kéne gyomírtózni, rotálni, gereblyézni stb stb.....nem tudjuk már befejezni kétkezű munkával (1000nm) párom sokat dolgozik! Az lenne a kérdésem, hogy ha jövő összel szeretnénk füvesíten, akkor az a jobb gyomírtás ha kb havonta (tavasztól, na és most ősszel is még 1x) lefújkáljuk a telket gialkával, vagy szórjuk be casoron granulátummal és az elvégzi a munkát helyettünk? Melyik a hatásosabb szer? A casoron vagy a többszöri gialkázás? A telken van 1 éve ültetett (nem tudom hány évesek, kertészetből vettük) ribizli-málna-áfonya-mogyoró bokrok és 2 mandula fa, ezeknek árthat a granulátum? Van egy 2 éves fiunk, rá veszélyes ez a granulátum (nem hinném hogy megenné, de azért játszunk az udvarban) idén ültethetek facsemetéket, vagy azokat megölné ez a granulátum? Előre is köszönöm a válaszokat

#41050