Bálványfa irtás és füvesítés

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Máté! Az erdőgazdaságok sokat küzdenek a bálványfával, mint inváziós növénnyel. Ide másolom az ő általuk eredményesnek tartott módszert:
http://www.kaeg.hu/userfiles/balvanyfa/09.Tanacsok_balvanyfa_eltavolitasara.pdf

#40935
Máté Kaulics

Kedves Szaktanácsadó!
A kertemben volt egy 15 méter magas bálványfa. Januárban kivágattam, de a föld alatt a gyökeret nem szedték ki és persze jönnek elő mindenhonnan a sarjak... A következőkben kérem segítő tanácsát.
1. A föld alatt 5 centire bentmaradt óriási gyökér tönkbe is injektálhatok glialkát ősszel? Ezt később ha rohad könnyebben ki tudnám szedni. Segíteni fog ez a módszer elpusztítani a gyökérhálózatot?
2. A maradék gyökérfonalakat, darabokat hogyan tudom totálisan kiírtani? Pl rotációs kapával felkapálom és glialkás permetet beforgatok a földbe többször?
3. Illetve a veteményesnek szánt terület is nagyon gyomos, itt is használhatok ősszel glialkát majd tavasszal lehet paradicsomot ültetni rá?
4. A glialkát ugye a zöld részekre kell permetezni, van esetleg olyan a gazdaboltban is kapható totális gyomirtó, amit a talajba forgatva kell alkalmazni hogy a még nem kibújt részeket is kiírtsa?

Válaszát előre is köszönöm!

#40878