Füvesítés: vetéstől a gondozásig

Csiaki András

Kedves Edina!

Köszönöm visszajelzését, türelmesen várok, de addig sem tétlenkedem ... A terület előkészítése folyamatban :)

#36222
Pap Edina Szaktanácsadó

A szóróbeállításról és egyéb kérdésekben is konzultálok kollégámmal. Türelmét kérem!

#36214
Csiaki András

3. Mivel szeretném, hogy a fű mindig rendben legyen, gaztól és gyomtól mentes, egészséges szép zöld egész évben, ezért rendszeresen tervezem a műtrágyázását is.
- a gyepstarter után (new grass) úgy terveztem, hogy a fű elültetését követő 3. hónapot az Everris Weed Control gyomirtós műtrágyával folytatom. Ezt gondolom elég egyszer kijuttatni, vagy esetleg érdemes kétszer egymást követő időszakban (2-3 hóap) használni?
- Ezután az év hátra lévő időszakaiban szeretnék olyan (lehetőleg Everris) műtrágyá(ka)t használni, mely biztosítja az egészséges, szép zöld füvet egész évben
- valamint kérdezném, hogy jövő évtől mikortól-meddig és milyen műtrágyákat érdemes használni (lehetőség szerint szintén everris, ha a szükség úgy hozza kell e gyomirtós műtrágya újra, érdemes e tavaszi, őszi(télre felkészítő) műtrágyákat is használni, vagy inkább egy hosszú távú műtrágyát alkalmazni egész évre?)

Megtisztelő válaszát, segítségét, szaktanácsait előre is megköszönve maradok tisztelettel,

András

#36143
Csiaki András

2. Az öntözés öntözőrendszerrel megoldott, melyhez kapcsolódik egy X-Core 6 zónás vezérlő Solar Sync időjárásérzékelő is. A csapadékintenzitást (csatolt kép) figyelembe véve
- mekkora mennyiségű vizet és mikor locsoljak a fű első nyírásáig (gondolom ez a megszokott 8-10 cm, ezt nem tudom hány hetes korára éri el a fű)
- az első nyírás után mekkora mennyiségű vizet és mikor locsoljak
- a teljes fedettség (leírás szerint 8 hét) mekkora mennyiségű vizet és mikor locsoljak

#36142
Csiaki András

1. A füvesítést úgy képzeltem, hogy:
- az elegyengetett és lehengerelt területen először az Everris gyepstarter (New Grass) Easy Green szóró kocsival kiszórom.
- Következő lépésben szintén a szóró kocsival (ha lehetséges, nem tudom hányas „fokozaton”) kiszórom a fűmagot
- ezután finoman begereblyézem a földbe
- újabb hengerelés

#36141
Csiaki András

Tisztelt Szakértő!
Füvesítés előtt álok, egy keskenyebb ~21m2-es (1.kép) és egy nagyobb ~225m2-es (2-es kép) területen. Jelenleg a föld előkészítése folyik, amit teljes gyomirtással, majd talajfertőtlenítő és Marha-Jó pelletált szarvasmarha trágya berotálása követett. Jelenleg a terület elegyengetése folyik.
Terveim szerint Everris toscana fűmagot vásárolnék, jó stressz tűrő és esztétikai tulajdonságai miatt. Ezzel kapcsolatban szeretnék öntől pár tanácsot kérni, melyeket most pontokba szednék, s mivel a rendszerük nem engedi a sok karakteres kérdéseket, ezért külön posztokba tudom csak elküldeni a kérdéseimet :)

#36140