Fuvesites a kanari szigeteken..

Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Gábor! Az ön által említett fűfaj alapvetően trópusi faj, mi nem ismerjük. találtam róla egy leírást angolul, mellékelem a linket:http://archive.agric.wa.gov.au/objtwr/imported_assets/content/past/kikuyu.pdf
Valóban ilyen kevés kell belőle, sőt ez az írás még kevesebbet ír. Sajnos nem vagyok járatos a trópusi klímán előforduló talajlakó kártevőkre a talajfertőtlenítés végett. Valóban keressen meg helyi szakembert.

#33403
Gabor Megyeri

Kedves Edina!

Megyeri gabor vagyok es a kanari szigeteken elek pontosabban tenerifen, es itt szeretnek befuvesiteni egy kozel 2000 negyzetmeteres teruletet. Kaptam arajanlatot egy itteni cegtol de ugy erzem, hogy kicsit tulzasokba estek :-)
Van itt egy specialis fumag fajta a kikuyu, amit elvileg ide fejlesztettek ki.
Az lenne a kerdesem, hogy eleg e az ha csak a mutragyaval forgattatom ossze a foldet, abba belevetik a fumagot..... Ujjabb murtagya reteg..hengereles stb.. Vagy kell foldet hozatnom? Illetve hogy milyen mutragyat ajanlana, es milyen adagolasban.
Egyebkent a kikuyu bol 5-10g per negyzetmeter az ajanlott mennyiseg. Ez lehetseges? Kevesnek tunik nekem nagyon. Illetve hogy kell e a talajt "fertotleniteni" elotte? Bar itt nem no gaz , csak palmak :-)))
Fuvet varazsolni is csoda lesz...

Valaszat elore is koszonom!

Udv: megyeri gabor

#33366