új gyep

Pap Edina Szaktanácsadó

Ha az én kertemben lenne, akkor én az egészet berotálnám, egyengetném a területet, majd hengerelés előtt kijuttatnék gyepstarter műtrágyát: és hengerelném a területet. http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T05325-Substral-gyepstarter-5-kg. Újravetném, és újból hengerelném. Ezt még a hétvégén megtenném. Úgy nézem, hogy az időjárás kedvez ennek, mert 10 fok fölött lesz a napi hőmérséklet, fagy nem várható, viszont lesz némi eső.

#33123
Gábor Kero

Kedves Edina! Elnézést kicsit hosszú leszek, 5 hete füvesítettem a következő lépésekben:
- meglevő agyagos talajt géppel felástam, gyomirtóztam
- kevert földet hozattam (1/3 rostált föld, 1/3 tőzeg, 1/3 homok) kb. 10cm vastagságban szétterítettem, hengereltem
- fűmagot elvetettem, hengereltem, műtrágyát nem használtam
- azóta minden nap 1x öntöztem
Sajnos tudatlanságom folytán a tőzeggel kevert földet nem gyomirtóztam, mint utóbb kiderült kellett volna. Ennek eredménye, hogy tele van az egész terület gyommal, a fű pedig 5 hét után is nagyon gyenge, és nagyon ritka. Kérném a segítségét, hogy mit lehet tenni. Úgy tudom, hogy ilyen fiatal fű esetén nem szabad gyomirtót használni, és sajnos a szép időnek is pár nap múlva vége, tehát nem tudom, hogy megoldás-e ha megszórom újra az egész területet fűmaggal.

Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel: Kero Gábor

#33118
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Tünde. Esetleg friss szerves trágya nem került a talajba telepítés előtt? Műtrágyát használt? milyet? Milyen mennyiségben? Képet is kérnék!

#33087
Tünde Véghné Farkas

A sárga foltok nagyon gyorsan terjednek és ott a fű kipusztul. SOS Ki fog az egész pusztulni,
Csak az újratelepítés a megoldás?
Végh Tünde

#33046
Tünde Véghné Farkas

4 hete telepített gyep foltokban sárgulni kezdett. A sárgult szálak könnyen kihúzhatók. hogyan tudok rajta segíteni, mi történhetett vele?
Köszönöm a választ
Végh Tünde

#33041