felülvetés, de milyen fűmaggal?

Pap Edina

Vöröscsenkesznek nézem a fuvet, de a felülvetést, ha ellenálló gyepet szeretnének, olyan keverékkel javaslom, amiben a vöröscsenkesz mellett van kb 40-45% algolperje és 10% réti perje is. Most még enyhe az idő, célszerű lenne egy őszi téli felkészítő műtrágyát adni, aminek tavaszra is van tartamhatása. Majd tavasszal egy magas nitrogéntartalmú tartós gyepműtrágyát, a nyár folyamán néhány alkalommal használjon Bofix Garden- gyepgyomirtót, és ne nyírjon túl alacsonyan. Száraz időben ritkán, de nagy adaggal öntözzön. Ha jövő nyár végére is ritka a gyepe, végezze el a felülvetést. Addig nem kell, mert lehet, hogy egy kis "tuning" hiányzott neki. A harmonikusan fejlődő fű elnyomja a gyomokat is.

#31059
Endre

Van egy kb 100m2-es füves területem, ahol vannak nagyon gazos (tarack, utifű, lóhere, pitypang) és egész homogén gyepes részek is. Részleges teljes gyomírtásra és újra telepítésre lesz szükségem.
Mivel a korábbi gyep telepítést nem én végeztem, fogalmam sincs milyen típusú díszgyepen van a kertemben. Tud nekem a kép alapján segíteni? Ahogy a képen látható a fű típusa vékony szálú, hengeres szálakkal, lassan növő fajta, ami nem gyökeresedik mélyre, viszont kellően tömött.

Vajon lehet ilyen típusú fűmagot kapni, vagy telepítsem újra az egész területet valami korszerűbb, jobb ellenállású fűmaggal esetleg szőnyeggel?

#30847